HerNews.gr
Health

Ελαιόλαδο: Πρέπει να το καταναλώνουμε καθημερινά;

oliveoil

Το ελαιόλαδο είναι η νούμερο 1 τροφή που παράγουμε στην Ελλάδα. Είναι ακόμα το κλειδί της μεσογειακής διατροφής. Πόσο όμως μπορεί να μας βοηθήσει;

Υπάρχουν πραγματικά οφέλη όταν καταναλώνουμε ελαιόλαδο;

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε στο σημείο αυτό ότι η εν λόγω “νέα” τακτική, αποτελεί συνήθεια πολλών δεκαετιών των μεσογειακών λαών, ενώ η χρήση του ελαιολάδου τόσο για θρεπτικές όσο και για φαρμακευτικές ιδιότητες χρονολογείται από την αρχαιότητα Αίγυπτος. Παρόλο που η κατανάλωση σκέτου ελαιόλαδου το πρωί ή οποιασδήποτε άλλης ώρας της ημέρας δεν ακούγεται και τόσο ευχάριστη, υπάρχουν ουσιαστικά οφέλη πίσω από την συγκεκριμένη συνήθεια.

oil

Το ελαιόλαδο θεωρείται υπερτροφή, που φέρει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθάει στην ανάπτυξη υγιών βακτηρίων και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Περιέχει πολυφαινόλες και ένα σημαντικό σύμπλεγμα λιπαρών οξέων, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της γνωστικής υγείας, στην σωστή λειτουργία των νευρών, στην απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών και στην ενίσχυση της διαδικασίας πολλαπλασιασμού των κυττάρων.

oil

Όπως και άλλα υγιή λίπη, το ελαιόλαδο βοηθάει στη βελτίωση του μικροβιώματος του εντέρου, επιτρέποντας την απορρόφηση ορισμένων μικροθρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες A, D και K, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του οργανισμού γενικότερα. Είναι επίσης σημαντικό για την καρδιά, εξαιτίας της ικανότητάς του να ρυθμίζει τα επιπέδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα.

Αξίζει να εντάξεις το συγκεκριμένο viral trend στο διατροφικό σου πλάνο;

Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Mπορεί να ενταχθεί στις περισσότερες γλυκές ή αλμυρές συνταγές για ένα θρεπτικό αποτέλεσμα. Aρκετές μελέτες αποδεικνύουν την παραπάνω παραδοχή. Ωστόσο, η κατανάλωση αυτού με άδειο στομάχι δεν φαίνεται να έχει περισσότερα οφέλη από τα ήδη μελετημένα. Xωρίς βέβαια να υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία προς διερεύνηση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Υπερκόπωση: Τι την προκαλεί, ποια τα συμπτώματα & τι λύσεις προτείνουν οι ειδικοί

HerNews ka

Sleepy girl mocktail: Βρήκαμε τον τρόπο να κοιμάστε πιο εύκολα

HerNewskl

Περίοδος: Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που έχει καθυστερήσει;

HerNewskl