HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Τι αλλαγές μπορεί να δείτε στο στήθος σας;

pregnant

Οι αλλαγές στο στήθος σας αποτελούν λογικό μέρος της εγκυμοσύνης και συμβαίνουν ως αποτέλεσμα των ορμονικών διακυμάνσεων.

Μπορείτε να τις παρατηρήσετε σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Ας δούμε τις αλλαγές αυτές στο στήθος σας…

pregnant

Εξογκώματα στις θηλές

Αυτά τα μικροσκοπικά, ανώδυνα εξογκώματα που αναπτύσσονται στην θηλαία άλω στο δεύτερο τρίμηνο, είναι αδένες που παράγουν έλαιο το οποίο λιπαίνει τους μαστούς και προάγει τον ευκολότερο θηλασμό. Η έρευνα δείχνει ότι τα νεογέννητα μπορεί ακόμη και να αναγνωρίσουν τη μυρωδιά των εκκρίσεων από αυτά τα εξογκώματα, κάτι που τα βοηθά να βρουν τη θηλή και να βυζάξουν τις πρώτες ώρες και ημέρες μετά τη γέννηση.

Μεγαλύτερες, πιο ορατές φλέβες

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι φλέβες στο στήθος σας γίνονται μεγαλύτερες και πιο ορατές κάτω από το δέρμα σας. Αυτό οφείλεται στον σημαντικά αυξημένο όγκο αίματος σε όλο σας το σώμα, ο οποίος είναι απαραίτητος για να υποστηρίξει τόσο εσάς όσο και τις αυξανόμενες ανάγκες του αναπτυσσόμενου μωρού σας.

pregnant

Πιο σκούρες θηλές

Το ευαίσθητο δέρμα που συνθέτει τις θηλές σας μπορεί να γίνει πιο σκούρο κατά τη διάρκεια του δεύτερου ή τρίτου τριμήνου. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορεί να αναγκάσουν τα κύτταρα του δέρματος σας να παράγουν περισσότερη χρωστική ουσία, για να βοηθήσουν το νεογέννητο να βρει ευκολότερα το δρόμο του προς αυτές.

Μεγαλύτερες θηλές

Αργότερα στο προγεννητικό ταξίδι σας, θα παρατηρήσετε ότι οι θηλές σας αρχίζουν να αλλάζουν. Αυτό γίνεται καθώς ετοιμάζονται να θηλάσουν και να ταΐσουν το μωρό σας. Πιθανότατα θα γίνουν μεγαλύτερες. Ίσως και πιο εμφανείς, ή μπορεί και να αλλάξουν σχήμα. Εάν έχετε ανεστραμμένες ή επίπεδες θηλές, δεν πειράζει! Υπάρχουν ακόμη επιλογές για να θηλάζετε το μικρό σας και να διασφαλίζετε ότι θα λάβει το μητρικό σας γάλα μόλις γεννηθεί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Βαλίτσα μαιευτηρίου: Όλα όσα θα χρειαστείτε

Her News

Ο ρόλος του πατέρα στην κύηση, στον τοκετό και στη λοχεία – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας ενημερώνει

Her News

Θρομβοφιλία και κύηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Her News