HerNews.gr
Ταξίδια

Απόδραση το Σαββατοκύριακο: Όλα όσα αξίζει να δεις στην Κύθνο

kythnos

Η Κύθνος , το κρυμμένο διαμάντι των Κυκλάδων, βρίσκεται ανάμεσα στην Κέα και την Σέριφο. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για απόδραση μιας και είναι σχετικά κοντά τόσο από το λιμάνι του Λαυρίου (1 ώρα και 40 λεπτά), όσο και από το λιμάνι του Πειραιά (3 ώρες). Για αυτό, το Σαββατοκύριακο μπορείς εύκολα να εξερευνήσεις την όμορφη Κύθνο

Τι θα κάνεις ένα Σαββατοκύριακο στην Κύθνο;

kythnos

Η Χώρα

Ασβεστωμένα σπίτια, παράθυρα και πόρτες σε μπλε και γαλάζιο, στενά δρομάκια, γάτες, μικρά, χαριτωμένα καφενεδάκια, γαρδένιες, γεράνια και αυλές με ανθισμένα τριαντάφυλλα. Άσπρα εκκλησάκια, θολωτές στοές, ταράτσες με απλωμένα ρούχα. Σκαλάκια, παράθυρα ανοιχτά –με το καθένα να δηλώνει μέσω της μυρωδιάς τι φαγητό μαγειρεύεται σήμερα. 

Οι παραλίες

Η Κύθνος έχει πολλές παραλίες αναλογικά με το μέγεθός της. Ένα Σαββατοκυριακο στην Κύθνο δεν είναι αρκετό για να τις ανακαλύψεις όλες αλλά το σίγουρο είναι ότι θα βρεις κάποια να ταιριάζει στο γούστο σου και τις ανάγκες σου. Θα ξεκινήσουμε με την πιο διάσημη και αγαπημένη, την παραλία Κολόνα. Η πρόσβαση με αμάξι είναι λίγο δύσκολη, ωστόσο υπάρχει και βαρκάκι που εξυπηρετήσει από το λιμάνι. Άλλη παραλία που έχει όμορφο τοπίο είναι οι Αντώνηδες στην περιοχή της Κανάλας. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές εξαιρετικές παραλίες ακόμη όπως η Απόκρουση, η Επισκοπή, τα Μαρτινάκια, τα Λουτρά κλπ.

kythnos

Η πεζοπορία

Οι πεζοπόροι επιβάλλεται να βάλετε στο πρόγραμμά σας τον αρχαιολογικό χώρο του Βρυόκαστρου ή τουλάχιστον το ερειπωμένο μεσαιωνικό κάστρο της Ωριάς από το οποίο φαίνεται και η Τζια. Κατά την ανάβασή της θα συναντήσετε πολλούς θάμνους κάππαρης, βοσκούς να διασχίζουν με τα πρόβατά τους και τις κορυφές από τις εκκλησίες Κεραλέουσας και Αγίας Τριάδας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Αίγινα: Η πιο κοντινή απόδραση από την Αθήνα – Εκεί που η ιστορία συναντά την ηρεμία & την χαλάρωση

HerNews ka

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές

Her News

Ταξιδεύοντας στο πιο Pretty νησί της Ισπανίας – Εκεί που «γεννιούνται» τα Pretty Ballerinas

Her News