HerNews.gr
Ψυχολογία

Ποιες δραστηριότητες μπορούν να μας ηρεμήσουν;

peace

Ποιες είναι αυτές οι δραστηριότητες που μπορούν να μας ηρεμήσουν;

Η ηρεμία προέρχεται από διάφορους παράγοντες. Ας δούμε αναλυτικά τις δραστηριότητες που μπορούν να μας ηρεμήσουν:

Διαλογισμός

Μία από τις πιο κοινές και γνωστές δραστηριότητες συνειδητότητας είναι ο διαλογισμός. Αν και μπορεί να φαίνεται δύσκολος ή να σας παραξενεύει, ο διαλογισμός μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ απλός. Με αυτές τις απλές ασκήσεις μπορείτε να μετατρέψετε καθημερινές εμπειρίες σε στιγμές βαθιάς επίγνωσης.

calm

Περίπατοι 

Οι περίπατοι διαλογισμού είναι ακριβώς αυτό που διαβάζετε. Μια μορφή διαλογισμού την οποία ασκείτε καθώς περπατάτε, συχνά σε ευθεία γραμμή ή κύκλο. Μπορείτε να το κάνετε σχεδόν οπουδήποτε, είτε περπατάτε στη δουλειά, κάνετε μια βόλτα στη γειτονιά ή κάνετε παρέα με τα παιδιά σας στο πάρκο.

Συνειδητή οδήγηση

Εάν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να συμμετάσχετε στη διαδικασία εστιάζοντας στο βάρος του οχήματος από κάτω σας, στην υφή του δρόμου στον οποίο οδηγείτε, στον ήχο των ελαστικών στο δρόμο, ακόμη και στο σχήμα και την αίσθηση του καθίσματος στην πλάτη και την μέση σας.

Στην συνέχεια, μπορείτε να εστιάσετε στο περιβάλλον γύρω σας και να αντιληφθείτε όχι μόνο άλλα οχήματα, φώτα και πεζούς, αλλά και το έδαφος, το φύλλωμα και τον ορίζοντα. Με αυτήν την άσκηση, μπορεί να γίνεται ακόμα και καλύτερος οδηγός. Βάλτε το τηλέφωνό σας σε αθόρυβη λειτουργία και απενεργοποιήστε τη μουσική. Εστιάστε στον δρόμο και τις αισθήσεις σας.

calm

Single-tasking

Πιθανότατα (σωστά!) μαντέψατε ότι το single-tasking είναι το αντίθετο του multitasking. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εστιάσετε πλήρως σε οποιαδήποτε δραστηριότητα κάνετε. Εάν εργάζεστε στον υπολογιστή, εστιάστε σε μία εργασία τη φορά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Χαμογέλα! Κάνει καλό!

Her News b

Προλήψεις: Πόσες από αυτές πιστεύεις;

Her News

Αγάπα το σώμα σου!

Her News b