HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Έρχονται μπουρίνια με κεραυνούς και χαλάζι

καιρος

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Σε ό,τι αφορά τα μέτωπα της πυρκαγιάς -που είναι πλέον σε ύφεση, η μετεωρολόγος του MEGA Χριστίνα Ρήγου υποστήριξε ότι οι άνεμοι υποχώρησαν αρκετά κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Ίσως το μεσημέρι (της Κυριακή) δούμε κάποιες ριπές έως 6 μποφόρ. Όμως από το απόγευμα και έως αύριο, ο καιρός θ’ αλλάξει θα είναι φανερά εξασθενημένοι, στα 2 με 4 μποφόρ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη Χριστίνα Ρήγου, η θερμοκρασία όμως θα παραμείνει υψηλή για την εποχή. «Χθες, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς έφτασε τους 32 με 35 βαθμούς στην περιοχή Βούλας και Γλυφάδας. Από την Τρίτη όμως η ζέστη θα υποχωρήσει λίγο, καθώς μπαίνουμε σε μια εβδομάδα με αστάθεια».

keraunos

Καιρός -Μαρουσάκης: Έρχονται μπουρίνια με καταιγίδες και χαλάζι

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μετεωρολόγος του OPEN, αναφέρει σε ανάρτησή του ότι «μετά τις υψηλές θερμοκρασίες και τους βοριάδες έρχονται επικίνδυνα μπουρίνια». Συγκεκριμένα, στην πρόγνωσή του επισημαίνει πως ο καιρός θα παρουσιάσει στροφή 180 μοιρών τις προσεχείς ημέρες «μιας και από την πολλή ζέστη και τα μελτέμια θα οδηγηθούμε σε έντονη αστάθεια που θα προκαλέσει καταιγίδες με έντονους κεραυνούς και χαλάζι».

keraunos

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση του κ. Μαρουσάκη για τις «ψυχρές λίμνες» και τη μεταοβολή του καιρού:

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΨΥΧΡΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

«Αιτία γι’ αυτή την αλλαγή του καιρού είναι αυτό που καλούμε στη Μετεωρολογία “φαινόμενο ψυχρής λίμνης”. Όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, με τον όρο “ψυχρή λίμνη” αναφερόμαστε σε μια “κλειστή” περιοχή στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα όπου η θερμοκρασία του αέρα υποχωρεί απότομα προκαλώντας μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας στον αέρα που βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια της Γης και στον αέρα που βρίσκεται πιο ψηλά. Αυτή η θερμοκρασιακή αντίθεση με τη σειρά της δημιουργεί έντονη ατμοσφαιρική αστάθεια με αποτέλεσμα την ανάπτυξη καταιγίδων που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες. Στον πρώτο μας χάρτη με τα μπλε βέλη σημειώνουμε τις δύο διαδοχικές ψυχρές λίμνες που αναμένεται να μας απασχολήσουν τη νέα εβδομάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Αδελφή Ρούλας Πισπιρίγκου σε δημοσιογράφους: “Άντε να τελειώνουμε να παμε για ποτάρες”

Her News b

Καιρός: Η Πολιτική Προστασία προειδοποεί για ισχυρές καταιγίδες- Τι οδηγίες δίνει

HerNews ka

Καιρός: Ποδαρικό με βροχές και καταιγίδες κάνει ο Μάρτιος

HerNews ka