HerNews.gr
Ταξίδια

Αγίου Πνεύματος: Top 3 προορισμοί για το 3ήμερο

Οι περισσότεροι έχουμε ήδη αρχίσει να προετοιμαζόμαστε για το πρώτο επίσημο 3ήμερό του! Η αργία του Αγίου Πνεύματος στις 13 Ιουνίου μας ανεβάζει τη διάθεση για εξορμήσεις.

Δείτε, λοιπόν, τους καλύτερους προορισμούς για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος για το 2022.

Καρδαμύλη-Στούπα, Μάνη

Περπατήστε στα λιθόστρωτα σοκάκια της Καρδαμύλης εκεί που περπάτησαν η Σελίν και ο Τζέσι (Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί) στην ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ! Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τον Ιούνιο -οπότε η φύση οργιάζει- είναι ιδανικό για να εξερευνήσετε τα παραθαλάσσια χωριά της Στούπας και της Καρδαμύλης. Πρόκειται για δύο από τα πιο γραφικά και όμορφα μέρη που έχει να επιδείξει η σοφιστικέ Μεσσηνιακή ή Έξω Μάνη.Η παραλία της Στούπας έχει γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή αμμουδιά. Εδώ θα βρείτε και την παραλία Καλογριά όπου γνωρίστηκαν και έζησαν το 1917 ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Νίκος Ζορμπάς, ο αγαπημένος ήρωας του «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά»!

Σύρος

Βάλτε στη βαλίτσα της επιστροφής συριανά λουκούμια από την αρχόντισσα των Κυκλάδων! Με αέρα Ιταλίας, βρίσκεστε σε ένα νησί των Κυκλάδων, χωρίς να νιώθετε ότι είστε στις Κυκλάδες. Κοντινός προορισμός, με ζωή και όμορφα μέρη για εξερεύνηση. Στο Βιομηχανικό Μουσείο της Ερμούπολης θα μάθετε τα πάντα για την ιστορία της πόλης και τη μετάβαση από τον 19ο στον 20ο αιώνα, ενώ στην Εκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων η ιστορία των κατοίκων του νησιού ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας. Οι παραλίες και τα γαλάζια νερά τους θα σας μαγέψουν. Σας προτείνουμε τις Αγκαθοπές.

Ναύπλιο

Πολύ κοντά στη Αθήνα και πριν καν προλάβετε να κουραστείτε από το ταξίδι, έχετε ήδη βρεθεί στην «Νάπολη της Ανατολής». Έτσι ονόμασαν το Ναύπλιο οι Ενετοί! Πρόκειται για μια πόλη με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ξεχωριστή ατμόσφαιρα και ιδανική επιλογή για εκδρομή σε κάθε ευκαιρία! Κάντε σεργιάνι στα γραφικά καλντερίμια του Ψαρομαχαλά και περατζάδα στην πλατεία Συντάγματος που σφύζει από ζωή. Επισκεφτείτε το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας και το τζαμί του Αγά Πάσα ή Βουλευτικόν (την πρώτη Βουλή των Ελλήνων), το «Τριανόν» δηλαδή το Παλαιό Τζαμί, το ανάκτορο του Ιωάννη Καποδίστρια, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα δυο μεγάλα κάστρα του Ναυπλίου -δηλαδή το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία- κτισμένα σε δυο λόφους, το μέγαρο Άρμανσμπεργκ και φυσικά το Μπούρτζι.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές

Her News

Σύρος: Η καθαρή ομορφιά και η πλούσια παράδοση του νησιού

HerNews ka

Αμμουλιανή: Το νησάκι που σε καθημερινή βάση 20πλασιάζει τον πληθυσμό του!

Her News