HerNews.gr
Fitness

Αποχή από τη γυμναστική: Έτσι μπορείς να επανέλθεις

Σύμφωνα με νέα έρευνα της εφαρμογής παρακολούθησης φυσικής κατάστασης Strava και της καμπάνιας «This Girl Can», μια στις τρεις γυναίκες κάνει αυτό το διάστημα ένα διάλειμμα από την γυμναστική.

Σε δημοσκόπηση με δείγμα περισσότερες από 2.000 γυναίκες, το 35% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι βρισκόταν σε ένα διάλειμμα από την άσκηση, διάρκειας από έναν μήνα έως και αρκετά χρόνια. Η μέση παύση από τη γυμναστική ήταν δεκατρείς μήνες.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των γυναικών (69%) που βρίσκονται επί του παρόντος σε διάλειμμα, δήλωσαν ότι επιθυμούσαν να ξαναρχίσουν την άσκηση. Εννέα στις δέκα ομολόγησαν ότι σε αυτή την προσπάθεια αντιμετώπισαν πολυάριθμες προκλήσεις. Στα πιο συνηθισμένα εμπόδια για γυμναστική συγκαταλέγονται η έλλειψη αυτοπεποίθησης ή η κακή εικόνα του σώματος (68%), η έλλειψη στοχοπροσήλωσης (39%), η επίκριση από τους άλλους (19%) και η έλλειψη υποστήριξης (9% ).

gymnastiki

Ας μην προσποιούμαστε. Το «comeback» στην γυμναστική δεν είναι απλό.

Ωστόσο, αφού ξεπεράσουμε τα πιθανά ψυχολογικά εμπόδια, θα διαπιστώσουμε ότι τελικά άξιζε τον κόπο. Επτά μικρές συμβουλές θα μας βοηθήσουν να μπούμε ξανά στο πνεύμα της φυσικής άσκησης.

1. Εστιάζουμε περισσότερο στη συμμετοχή μας στις αθλητικές δραστηριότητες και όχι τόσο στις επιδόσεις μας στη γυμναστική

«Δεν έχει σημασία πόσο καλοί ή κακοί είμαστε σε κάτι. Αυτό που μετράει είναι να το κάνουμε», υπογραμμίζει η Κέητ Ντέηλ, επικεφαλής της καμπάνιας «This Girl Can».

«Αν συμμετέχουμε στην ενεργό δράση, τότε αυτό είναι ένα γεογνός που αξίζει να γιορτάσουμε».

2. Κάνουμε την αρχή με μικρούς, θεμιτούς στόχους

«Ξεκινάμε με μικρές διαδρομές. Δοκιμάζουμε να τρέξουμε, να περπατήσουμε, να κάνουμε ποδήλατο ή να χορέψουμε για πέντε ή δέκα λεπτά και σταδιακά ανεβάζουμε τον πήχη. Είναι η κίνηση που μετράει όχι το πόσο μακριά ή γρήγορα πηγαίνουμε», επισημαίνει η Ντέηλ.

3. Οργανώνουμε το πρόγραμμά μας

Ανοίγουμε το ημερολόγιό στο κινητό μας και ορίζουμε μια κατάλληλη στιγμή για άσκηση.

«Όταν δημιουργούμε μια ρουτίνα προπόνησης, σκεφτόμαστε τι ταιριάζει σε εμάς και στο διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο μας. Είμαστε ελεύθεροι την Τρίτη το απόγευμα; Ενημερώνουμε το ημερολόγιό μας και αφιερώνουμε λίγο χρόνο για την πολύτιμη δόση άσκησής που δικαιούμαστε», λέει η Μέη Μπεφόρτ, προπονήτρια ευεξίας στο Westfield Health, εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας και ευ ζην.

«Είναι προτιμότερο να προγραμματίσουμε τις προπονήσεις μας σε ελεύθερες ώρες, έτσι ώστε να μην έρχονται σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας άλλων πιεστικών υποχρεώσεων. Για παράδειγμα, η μεσημεριανή γυμναστική μπορεί εύκολα να «διαταραχθεί» από επαγγελματικές υποχρεώσεις, αναγκάζοντάς μας να παραλείψουμε την προπόνησή της ημέρας. Αντίθετα, οι πρωινές συνεδρίες ή τα προγράμματα μετά τη δουλειά είναι λιγότερο πιθανό να αναβληθούν».

gymnastiki

4. Η μουσική είναι σύμμαχος

Την επόμενη φορά καθώς θα παρακολουθούμε τηλεόραση, ετοιμάζουμε μια λίστα αναπαραγωγής με τα αγαπημένα μας τραγούδια και τη χρησιμοποιούμε για να μας βοηθήσει να θέσουμε τον οργανισμό μας σε κίνηση και γυμναστική. Η μουσική επιδρά ευεργετικά. Είναι κάτι απλό που έχει θετικό αντίκτυπο στη διάθεσή μας και επιφέρει αποτέλεσμα.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Δευτέρα: Ξεκίνα την εβδομάδα με πρωινό τρέξιμο

Her News b

Προπόνηση: Το σωστό cool down για κάθε μέρος του σώματος

Her News b

Χαλαρά μπράτσα: 3 ασκήσεις σε βίντεο

Her News b