HerNews.gr
Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Οι μεγαλύτεροι έρωτες στην ιστορία

Ένα πράγμα είναι αναλλοίωτο στο χρόνο. Ο έρωτας.. Παρακάτω θα διαβάσετε για τους έρωτες που έγραψαν ιστορία και έμειναν σε όλους τους αιώνες, ζωντανοί.

Πάρις και ωραία Ελένη

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία ο έρωτας τους ξεκλήρισε οικογένειες και κατέστρεψε την Τροία.

Όταν ο Πάρις κλήθηκε να αποφασίσει ανάμεσα στην Ήρα, την Αθηνά και την Αφροδίτη, διάλεξε την Αφροδίτη. Η οποία του έταξε την ωραιότερη γυναίκα του κόσμου. Και αυτή δεν ήταν άλλη από την γυναίκα του Μενέλαου, την Ελένη της Σπάρτης. Όταν ο Πάρις πήγε να την βρει, έμεινε έκπληκτος από την καλλονή της και την ερωτεύτηκε ακαριαία. Το ίδιο βέβαια και εκείνη, και έτσι το έσκασαν. Η κατάληξη γνωστή σε όλους, ο Πάρις σκοτώθηκε και εκείνη γύρισε στον άντρα της!

Κλεοπάτρα και Αντώνιος

Ο έρωτας της βασίλισσας της Αιγύπτου Κλεοπάτρας με τον Μάρκο Αντώνιο της Ρώμης έμεινε στην ιστορία για το θλιβερό του τέλος. Ο Μάρκος Αντώνιος πληροφορήθηκε εσφαλμένα ότι η Κλεοπάτρα ήταν νεκρή, και αυτοκτόνησε μαχαιρώνοντας τον εαυτό του. Ενώ η Κλεοπάτρα όταν έμαθε τα νέα έδωσε τέλος στην ζωή της αφήνοντας ένα δηλητηριώδες φίδι να την δαγκώσει. Λένε ότι τους έθαψαν μαζί, αλλά ο τάφος τους δεν βρέθηκε ποτέ…

Έρωτες με ιστορία: Ρωμαίος και Ιουλιέτα 

Έχει κλάψει πολύς κόσμος με τον έρωτα και την ιστορία αυτών των δύο παιδιών.

Ίσως η πιο διάσημη ιστορία αγάπης απ’ όλες, γραμμένη από τον εκλεκτό συγγραφέα και ποιητή William Shakespeare γύρω στο 1560. Κάποιοι λένε ότι ίσως έκλεψε την ιστορία από μια παλιά ιταλική νουβέλα του Matteo Bandello. Παιδιά από δύο διαφορετικές οικογένειες που μισιούνται μεταξύ τους, ο Ρωμαίος ερωτεύεται την Ιουλιέτα, και μετά από μια σειρά παρεξηγήσεων και ανατροπών, η Ιουλιέτα παίρνει ένα δηλητήριο που θα την κάνει να φαίνεται νεκρή για μερικές ώρες. Όταν την βλέπει ο Ρωμαίος, αυτοκτονεί. Και όταν η Ιουλιέτα συνέρχεται και βλέπει νεκρό τον αγαπημένο της, αυτοκτονεί κι’ αυτή.

Ναπολέων και Ιωσηφίνα

Ήταν χήρα και 6 χρόνια μεγαλύτερη του με δύο παιδιά, αλλά ο Ναπολέων την ερωτεύτηκε σφόδρα και την παντρεύτηκε.

Σε δύο μέρες απ’ τον γάμο ο Ναπολέων έφυγε για μια εκστρατεία στην Ιταλία και η Ιωσηφίνα άρχισε να φλερτάρει με τον υπολοχαγό, HippolyteCharles. Ο Ναπολέων το έμαθε και άρχισε και εκείνος να έχει σχέσεις. Δεν μαθεύτηκε ποτέ αν η Ιωσηφίνα είχε άλλες σχέσεις, αλλά ο έρωτας τους δεν ήταν πια ο ίδιος. Μη μπορώντας μάλιστα να του κάνει παιδιά, την χώρισε και παντρεύτηκε την Marie-Louiseτης Αυστρίας, που επιτέλους γέννησε τον διάδοχο. Όμως πεθαίνοντας ο Ναπολέων, λένε ότι ψιθύρισε τις τελευταίες τους λέξεις που ήταν: «Η Γαλλία, ο στρατός, ο αρχηγός του στρατού, … η Ιωσηφίνα».

Μπόνι και Κλάϊντ

Τότε δεν έμοιαζε ρομαντικό, αλλά τώρα είναι και με το παραπάνω. Δύο εραστές –ληστές που ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τις τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών στην δεκαετία του ’30.

Δεν ξέρουμε ακριβώς πως πρωτοσυναντήθηκαν, αλλά λένε ότι ήταν ‘ενας απο τους κεραυνοβόλους έρωτες. Όταν βρέθηκαν για πρώτη φορά, ο Clyde είχε ήδη λερωμένο ποινικό μητρώο, αλλά την Bonnie δεν την ένοιαξε καθόλου. Ίσα ίσα που αποφάσισε να τον συνοδεύει στις ληστείες του και να μείνει μαζί του μέχρι τέλους. Και το τέλος ήρθε το 1934 όταν τους εντόπισε η αστυνομία της Louisiana και τους εκτέλεσε εν ψυχρώ. Το ζευγάρι επιθυμούσε να θαφτεί μαζί, αλλά η οικογένεια της Bonnie δεν το επέτρεψε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

HerNews ka

15η Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

HerNews ka

Για την Αριάδνη Γερασιμίδου….

Her News