HerNews.gr
Ψυχολογία

Ηρεμία: Τρόποι για να την αποκτήσουμε

Η ηρεμία είναι αρετή και ευτυχία. Αν είσαι φύσει ανήσυχος άνθρωπος μπορείς απλά να κάνεις κάτι από τα παρακάτω και ως δια μαγείας θα αλλάξει η ζωή σου προς το καλύτερο…

Περπάτα..

Οι ήρεμοι άνθρωποι αρέσκονται στο να κάνουν βόλτες στην πόλη και να ασκούνται ακόμα και κατεβάζοντας τα σκουπίδια. Κατέβα μία στάση νωρίτερα από το τρένο ή το λεωφορείο. Περπάτα. Πάρε μια βαθιά ανάσα και η ηρεμία θα έρθει από μόνη της. Αυτή η τόσο απλή συνήθεια θα σε βοηθήσει να διώξεις την πίεση και να καθαρίσεις το μυαλό σου που πραγματικά τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται.

Δεν υπάρχει βιασύνη

Αν κάτι πάει στραβά, βγάζουν κάτι από τη λίστα τους ή κάνουν μία ανακατάταξη των υποχρεώσεών τους. Αυτό κάνουν οι άνθρωποι που αποζητούν την ηρεμία και την γαλήνη. Η βιασύνη παρεμποδίζει την ηρεμία και δεν έχει καμία απολύτως αξία.

Ο εαυτός μας, η προτεραιότητα μας

Επαρκής ύπνος, καλή διατροφή και σωματική άσκηση αποτελούν αδιαπραγμάτευτες συνήθειες. Υιοθέτησέ τες με τη σειρά σου και θα δεις σταδιακά την καθημερινότητά σου να αλλάζει προς το καλύτερο.

Να έχεις μια ρουτίνα 

Οι ήρεμοι άνθρωποι ελαχιστοποιούν την καταπόνηση της μνήμης του, κάνοντας κάποια πράγματα με τον ίδιο τρόπο κάθε μέρα. Από μία μικρή ιεροτελεστία το πρωί και πλάνα για το μεσημεριανό γεύμα μέχρι τα ρούχα που θα φορέσουν τις επόμενες ημέρες, αρκετές δουλειές είναι προκαθορισμένες. Όταν λειτουργείς στον “αυτόματο πιλότο” ελαχιστοποιείς τη λήψη αποφάσεων, με αποτέλεσμα να λειτουργείς πιο εύκολα τις πιεστικές ημέρες.

Ζήσε το παρόν..

Όσοι αγαπούν την ηρεμία συνηθίζουν να κάνουν διαλογισμό, γιόγκα ή να συναναστρέφονται με ανθρώπους που πηγάζουν γαλήνη. Δραστηριότητες όπως το surf, η κηπουρική ή το διάβασμα θα σε βοηθήσουν να διώξεις το στρες της καθημερινότητας. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

11:11 Σημασία: Βλέπετε συνέχεια μπροστά σας αυτόν τον αριθμό;

HerNews ka

Ψυχαναγκασμοί: Γιατί έχουμε; Πώς αντιμετωπίζονται;

HerNews ka

Καλό άγχος: Ποια είναι τα οφέλη;

Her News