HerNews.gr
Διεθνή

Apple: Τέλος το password για την πρόσβαση στο κινητό από Σεπτέμβριο

Πρωτοπορεί η Apple με τη δυνατότητα πρόσβασης στις συσκευές της δίχως την χρήση password.

Δύσκολα θα υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ξεχάσει τον κωδικό του σε τουλάχιστον μία από τις συσκευές του, όπως για παράδειγμα στο κινητό της Apple, με αποτέλεσμα να περνάει από 40 κύματα μέχρι να το επαναφέρει.

Για τον λόγο αυτό όλο και περισσότερες εταιρίες σκέφτονται να καταργήσουν εντελώς τα password και να βρουν άλλες μεθόδους ασφαλείας.

kinito

Ήδη, η Apple, που θεωρείται πρωτοπόρος στις καινοτομίες ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εγκαινιάσει την πρόσβαση χωρίς τη χρήση password στις βασικές συσκευές της από τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, η βασική ιδέα ήταν για τα passwords, να υπάρχουν οκτώ χαρακτήρες με τους οποίους θα μπορούσες να ασφαλίσεις τον λογαριασμό ή τη συσκευή ωστόσο ήταν απαραίτητο να βρεις έναν καλό συνδυασμό συμβόλων, αριθμών και γραμμάτων.

Με την πάροδο όμως του χρόνο και την πρόοδο της τεχνολογίας, τα passwords έγιναν ολοένα και πιο περίπλοκα και αυτή τη στιγμή ο ιδανικός κωδικός πρόσβασης πρέπει να είναι γύρω στους 15 με 16 χαρακτήρες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης να γίνονται όλο και πιο αδύναμοι, αφού κανένας άνθρωπος δεν ασχολείται να βρει ένα μοναδικό password 15 χαρακτήρων για κάθε λογαριασμό και συσκευή.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχουν μπει στις ζωές μας το Face ή Touch ID τα οποία απλοποίησαν εν πολλοίς, ειδικά στα κινητά τηλέφωνα, την πρόσβαση.

iphone

Τι θα γίνεται στο μέλλον
Στην πραγματικότητα, η FIDO Alliance, μία κοινοπραξία κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας, κυβερνητικών οργανισμών, παρόχων υπηρεσιών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων κλάδων που ιδρύθηκε το 2013, εργάζεται πάνω στην εξάλειψη της χρήσης κωδικών πρόσβασης σε ιστότοπους, εφαρμογές και συσκευές εδώ και χρόνια. Και φαίνεται ότι πια είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο.

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ποιά χώρα έχει το υψηλότερο δείκτη IQ στον κόσμο; – Η έξυπνη δεκάδα

Her News

Shakira: Βρήκε ξανά τον έρωτα σε πασίγνωστο αθλητή;

HerNews ka

Rebel Wilson: «Έχασα κιλά, έκανα τρεις επεμβάσεις και δεν υπήρχε μωρό. Ήταν απελπιστικό»

Her News