HerNews.gr
Beauty

Πώς να απαλλαγείς από τις ραγάδες;

ραγάδες

Oι ραγάδες στολίζουν το δέρμα σου και αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι ότι είναι η ιστορία σου, τα βιώματα σου! Τι γίνεται όμως όταν φιγουράρουν στην επιδερμίδα σου γεμάτες αυθάδεια; 

Όλοι έχουμε ραγάδες και δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για αυτό. Αν μας δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, καλό θα ήταν να τις απομακρύνουμε. Με ποιον τρόπο;

Eμείς θα σου προτείνουμε τον πιο ασφαλή και ανώδυνο.

Οι ραγάδες είναι ουλές που εμφανίζονται σε περιοχές του δέρματος που διαστέλλονται ή συστέλλονται σε γρήγορους ρυθμούς. Αυτές οι απότομες αλλαγές δημιουργούν βλάβες στις δομικές ίνες του δέρματος, αλλά και στο κολλαγόνο και την ελαστίνη . Προσπαθώντας το δέρμα να επουλωθεί, δημιουργούνται οι ραγάδες.

Υπάρχουν πολλών ειδών ραγάδες αλλά οι κυριότερες είναι οι κόκκινες και οι λευκές. Οι πρώτες είναι αυτές που εμφανίζονται στο ξεκίνημα τους και με την πάροδο του χρόνου η ερυθρότητα τους εξασθενεί. Σε αυτό το σημείο εμφανίζονται οι λευκές που τείνουν να είναι και πιο μόνιμες. 

Ραγάδες μπορείς να εμφανίσεις και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τι προκαλεί τις ραγάδες;

Η ξαφνική αύξηση βάρους είναι ο κυριότερος λόγος εμφάνισης των ραγάδων, αλλά και η εφηβεία μιας και αλλάξει εξ’ολοκλήρου ο σχηματισμός του σώματος μας. 

Ακόμη και η γρήγορη απόκτηση μυών λόγω της γυμναστικής μπορούν να εντείνουν τις ραγάδες στο σώμα σας! Η γενετική προδιάθεση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των συγκεκριμένων ραβδόσεων. 

Πώς μπορείς να αποτρέψετε την εμφάνιση ραγάδων;

Το αιώνιο ερώτημα σου τείνει να απαντηθεί αμέσως τώρα! Αν και δεν υπάρχει τρόπος να αποτρέψουμε εντελώς τις ραγάδες, μπορούμε να επιλέξουμε την υγιεινή διατροφή, την αποφυγή έντονων αυξομειώσεων βάρους. 

ραγάδες

Η ενυδάτωση είναι το μυστικό κατά των ραγάδων. 

Αγαπάμε τις ενυδατικές κρέμες που περιέχουν βιταμίνες Ε, C, φυσικά έλαια και κεραμίδια. 

Πώς θα εξαλειφθούν ανώδυνα;

Ο ειδικός δερματολόγος θα σε καθοδηγήσει για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Πράγματι είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν οι ραγάδες και δυστυχώς ανταποκρίνονται καλύτερα στις θεραπείες όταν είναι στο πρώτο στάδιο (κόκκινες ή ροζ). 

The good news: Μπορούν να μειωθούν με τις κατάλληλες θεραπείες, όπως είναι το dermapen. 

To μαγικό αυτό στιλό είναι μια συσκευή με λεπτές βελόνες, όπου στην άκρη της εφαρμόζεται μια κεφαλή-μιας χρήσης. Οι βελόνες αυτές πάλλονται ηλεκτροκίνητα και με ταχύτητα και βάθος δημιουργούν μικρές τρύπες στην επιδερμίδα. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε. Το λέιζερ, τα χημικά peeling, η μικροδερμοαπόξεση, το υπερηχογράφημα και οι ραδιοσυχνότητες βοηθούν στη μείωση των ραγάδων. 

ραγάδες

Τι είναι αυτό που περνάει από το δικό σας χέρι; Οι θεραπείες στο σπίτι με αμυγδαλέλαιο, βούτυρο κακάο, ελαιόλαδο και βιταμίνη Ε. 

Υπομονή θέλει, επιμονή και όλα θα γίνουν, οι ραγάδες θα απομακρυνθούν και το δέρμα σου θα ανακτήσει τη χαμένη λεία του όψη.  Αξίζει, δε νομίζεις;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δούκισσα Νομικού: Yιοθέτησε το latte make-up trend!

HerNewskl

Naomi Watts: Υιοθέτησε το πιο chic bob hair

HerNewskl

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική με λέιζερ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Her News