HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Τι είναι το φαινόμενο ψυχρή λίμνη που έρχεται στην καρδιά του καλοκαιριού;

καιρος

Καιρός: Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 15/06, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Ανάλογα φαινόμενα, τοπικού όμως χαρακτήρα, περιμένουμε και σε περιοχές της βόρειας χώρας.

Το αναμενόμενο επεισόδιο που θα παρουσιάσει ο καιρός είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Επισημαίνεται ότι στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες και θα συνοδευτούν από παροδικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης κατά της διάρκεια της Τετάρτης 15/06:

καιροσ

Μαρουσάκης: Νέα ψυχρή «λίμνη» το Σαββατοκύριακο -Εμμένει η θερμική αστάθεια
Ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης υποστήριξε ότι μέχρι και την άλλη εβδομάδα «διαδοχικές ψυχρές “λίμνες” θα έρχονται πάνω από τη χώρα μας και έτσι δημιουργείται αυτή η έντονη αστάθεια». Όπως τόνισε, η χώρα θα μπει στο καλοκαίρι με… καθυστέρηση, εξηγώντας ότι «περιμένουμε προς το τέλος του μήνα, από 23–25 Ιουνίου, μια πιο θερμή κατάσταση στη χώρα μας».

Σε ό,τι αφορά το τρέχον διάστημα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι ο καιρός θα παραμείνει ασταθής και την Πέμπτη, καθώς τις απογευματινές ώρες θα υπάρχουν φαινόμενα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Ο καιρός της Παρασκευής, εξήγησε, θα είναι καλύτερος και θα περιοριστεί η θερμική αστάθεια.

«Όμως το Σάββατο και την Κυριακή κατεβαίνει νέα ψυχρή “λίμνη” από τα Βορειοανατολικά Βαλκάνια. Κυρίως το Σάββατο, πιθανώς και την Κυριακή, θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο», σημείωσε.

Πηγή: www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Συγκίνηση στην Παναγία Σουμελά κατά τη λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου

HerNews ka

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 17 Μαρτίου

Her News

Πανάκριβη η καθαριότητα: Στα ύψη οι τιμές των απορρυπαντικών και των χαρτικών

HerNews ka