HerNews.gr
DECORNEWS

Ποια προϊόντα δεν πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου

κουζινα

Η ώρα της μαγειρικής είναι δημιουργική. Είναι η ώρα που μας χαλαρώνει, που μας ξεκουράζει και μας αφήνει στο τέλος με ένα πεντανόστιμο πιάτο. Υπάρχουν κάποια προϊόντα παρόλα αυτά, που καλό είναι να μη τα έχεις στην κουζίνα σου, γιατί θα δυσκολέψουν το δημιουργικό σου έργο.

Ποια είναι αυτά τα προϊόντα και γιατί χρειάζεται να τ’ αποφύγουμε και να μη τα χρησιμοποιούμε στη δική μας κουζίνα;

Συσκευές μιας χρήσης

Υπάρχουν ορισμένες μικρές συσκευές που ένας σεφ δεν θα είχε ποτέ στη δική του κουζίνα. Αυτά περιλαμβάνουν: έναν αρτοπαρασκευαστή, μια κουζίνα αυγών, έναν επιτραπέζιο φούρνο και μια παγωτομηχανή. Όλα τα παραπάνω θα χρησιμοποιηθούν ελάχιστες φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου και δεν αξίζει να ξοδέψεις χρήματα για να τα αγοράσεις. Eπένδυσε σε ένα καλό blender και σε ένα μίξερ με τα οποία μπορείς να φτιάξεις επιτυχώς γλυκές και αλμυρές συνταγές.

Συχνά βλέπεις όλους να έχουν στο σπίτι τους έναν συγκεκριμένο τύπο τηγανιού και σκέφτεσαι ότι ίσως κι εσύ πρέπει να το αγοράσεις. Μην ακολουθείς εφήμερες τάσεις και επένδυσε σε ποιοτικά σκεύη τα οποία θα έχουν διάρκεια στον χρόνο. Τα εντυπωσιακά sets συνήθως κοστίζουν ακριβά γι’ αυτό καλό θα ήταν να αγοράζεις μόνο τα items που πραγματικά χρειάζεσαι στην κουζίνα σου.

κουζινα

Γυάλινους ή πλαστικούς πάγκους κοπής

Ο πλαστικός πάγκος κοπής είναι ιδιαίτερα οικονομικός δεν συγκρίνεται όμως με μια βαριά, ξύλινη σανίδα κοπής η οποία έχει αντοχή στο χρόνο. Καθαρίζεται αρκετά εύκολα και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία πλατώ αλλαντικών-τυριών.

Πλαστικές σπάτουλες και σκεύη

Η θερμότητα που παράγεται κατά τη διάρκεια της μαγειρικής αλλοιώνει το πλαστικό γι’ αυτό μια πλαστική κουτάλα δεν έχει θέση στην κουζίνα σου. Προτίμησε ξύλινα και ανοξείδωτα σκεύη τα οποία θα χρησιμοποιείς ξανά και ξανά.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα 7 σωστά χρώματα για το σαλόνι που ενδείκνυνται για χαλάρωση

HerNews ka

Αξιοποίησε το φυσικό φως της Άνοιξης στο σπίτι

Her News

Τα νέα σχέδια της Vipart ντύνουν με artistic διάθεση τον τοίχο μας

Her News