HerNews.gr
Σχέσεις

Το φαινόμενο “Bread Crumbing”: Τι είναι τα ψίχουλα αγάπης στις σχέσεις;

romance

Το φαινόμενο του “bread crumbing” αρχίζει να μεγαλώνει συνεχώς στις σχέσεις. Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι το “επιφανειακό” κυριαρχεί. Οι επιφανειακές σχέσεις μπορεί για κάποιους να είναι η λύση, μα αυτή η λύση είναι η αρχή ενός προβλήματος. Εδώ λοιπόν τα πράγματα αντιστρέφονται. 

Το bread crumbing μπορεί να είναι η αρχή στην χειραγώγηση, την αρνητική συμπεριφορά, το ψεύτικο ενδιαφέρον. Η βάση του όμως είναι ότι σε μια σχέση, δεν δίνουμε αγάπη, αλλά τα ψίχουλα της. Στην ουσία, αναφερόμαστε σε μια κατάσταση, κατά την οποία ο ένας προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανή τη σχέση, ενώ ο άλλος ακολουθεί την τακτική του, την επιλογή του να είναι σχεδόν απών. 

romance

Το bread crumbing το υιοθετούν οι άνθρωποι, οι οποίοι επιθυμούν να κρατούν τις επαφές, απορρίπτοντας κάθε είδους δέσμευση. Βέβαια, οι ίδιοι άνθρωποι δεν επιθυμούν το άλλο άτομο της κατάστασης αυτής να διατηρεί την ελευθερία του. Είναι το λεγόμενο “εσύ είσαι σε σχέση, και εγώ είμαι ελεύθερος”. Αυτό είναι άραγε συναίσθημα, ή μια απλή εξυπηρέτηση; Για να κάνουμε την σκέψη σου πιο εύκολη θα σου δώσουμε μια ιστορία:

Σκέψου εσύ να σκέφτεσαι τον άνθρωπο σου το πρωί όταν ξυπνάς σαν την πιο ωραία κούπα καφέ, που θα σου δώσει το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας. Όχι μόνο το αποτελέσμα του “καφέ”, αλλά και όλη η διαδικασία, το άρωμα, η γεύση. Τώρα σκέψου ο άνθρωπος σου όταν ξυπνά το πρωί να σε σκέφτεται σαν το ραντεβού που έχει στην τράπεζα στις 10.00 , για το δάνειο που πήρε… Νομίζω η διαφορά είναι αισθητή. 

«Το bread crumbing είναι μια συμπεριφορά κατά την οποία ένα άτομο δίνει στο άλλο αρκετή ενέργεια, χρόνο και προσοχή, χρησιμοποιώντας όμορφα λόγια και στοιχεία που θυμίζουν ρομαντική σχέση, χωρίς να επιβεβαιώνει την υπάρξή της. Με λίγα λόγια, αφήνει το άλλο άτομο να περιμένει», Dana McNeil, σύμβουλος γάμου.

romance

Πως όμως θα καταλάβεις ότι βρίσκεσαι σε αυτή την θέση; 

  • Απουσία συνέπειας

Όταν εσύ είσαι πρώτη σε όλα δηλαδή, και εκείνος δεν έχει συνέπεια ούτε στα μηνύματα που στέλνετε

  • Απουσία συζήτησης

Και αφού μιλήσαμε για μηνύματα… Βασικός γνώμονας είναι και να υπάρχουν. Όχι μόνο τα γραπτά, αλλά και η συζήτηση γενικά. Και δεν εννοούμε να σε ρωτάει, τι κάνεις, αλλά να επιδιωκεί να μάθει γιατί είσαι χαρούμενη, στεναχωρημένη, πιεσμένη, ενθουσιασμένη… ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ.

  • Απουσία ποιοτικού χρόνου

Πριν αναρωτηθείς. Και το σεξ , αν είναι καλό, ποιοτικος χρόνος είναι. Αλλά δεν αρκεί. Σκέψου, κάνετε κάτι άλλο εκτός από αυτό;

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Bρήκαμε την ημερομηνία με τους περισσότερους χωρισμούς

HerNewskl

Τρόποι για να απορρίψεις κάποιον που σε αγαπάει

Her News

Οκτώ γρήγορα tips για να γίνεις καλή στην επικοινωνία

Her News