HerNews.gr
DECORNEWS

3 φυτά που θα σε κάνουν να αναπνέεις καλύτερα στο σπίτι σου σύμφωνα με τη NASA

φυτα

Η NASA μέσα από πειράματά της κατέληξε σε αυτά τα 3 φυτά που ανανεώνουν τον αέρα του σπιτιού μας και μας κάνουν ν’ αναπνέουμε καλύτερα.

Σύμφωνα με μια μελέτη ορόσημο της NASA, τα φυτά μπορούν να μειώσουν τους ρύπους του αέρα σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους. Αν και δεν είναι σαφές πόσο αποτελεσματικοί είναι στο να εκτελούν αυτή τη μαγεία εκτός εργαστηριακών συνθηκών – ή, ας πούμε, σε ένα σπίτι – είναι γνωστό ότι τα φυτά μπορούν να αναζωογονήσουν κατά πολύ τον αέρα που αναπνέουμε .

Για να φέρεις τις δυνάμεις τους μέσα και στο δικό σου σπίτι, μπορείς να μεγιστοποιήσεις την απόδοσή τους, ανακαλύπτοντας τα φυτά που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να αναπνέεις καλύτερα, σύμφωνα με την επιστήμη.

Φυτό φιδάκι

fito_fidaki.jpg

Πρόκειται για ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά εκεί έξω, αγαπητά για την ικανότητά τους να ευδοκιμούν σε χαμηλό φωτισμό και με λίγο νερό.

Είναι τόσο όμορφα να τα βλέπει κανείς με τα κάθετα πράσινα και κίτρινα φύλλα που μπορούν να μεγαλώσουν πολύ. Εκείνα κάθονται στο σπίτι σου και καθαρίζουν τον αέρα, τόσο απλά.

Μια μελέτη του 2009 που δημοσιεύτηκε στο HortTechnology διαπίστωσε ότι οι εργαστηριακοί θάλαμοι με φυτά φιδιού μέσα τους είχαν ταχύτερη εξάντληση της συγκέντρωσης του όζοντος από τους θαλάμους χωρίς αυτά. Το όζον είναι ουσιαστικά αιθαλομίχλη και η εισπνοή του μπορεί να επιτεθεί στους πνεύμονες και να προκαλέσει προβλήματα υγείας, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πνευμόνων. Εάν αυτά τα μικρά φυτά μπορούν να το αντιμετωπίσουν, τότε τα καλωσορίζουμε στο σπίτι μας με μεγάλη χαρά!

Φυτό αράχνη

fyto_araxni.jpg

Αυτά τα υπερχειλισμένα φυτά εσωτερικού χώρου (έτσι δεν φαίνονται τα φύλλα τους καθώς πέφτουν στο πάτωμα;) είναι εξίσου προσαρμόσιμα με τα φυτά φιδιού. Βάλτα σε έμμεσο φως με καλά στραγγισμένο χώμα και θα είναι τέλεια.

Μπορείς να είσαι σίγουρη ότι όσο μεγαλώνουν, θα φρεσκάρουν τον χώρο σου. Στη μελέτη της NASA που ανακάλυψε τις ιδιότητες καθαρισμού του αέρα των φυτών, τα φυτά αράχνης αφαίρεσαν το 95% της τοξικής ουσίας φορμαλδεΰδη – ένα καρκινογόνο αέριο που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, τα μάτια, τη μύτη και το λαιμό – από έναν θάλαμο σε 24 ώρες.

Αγγλικός κισσός

φυτα

Η μελέτη της NASA βρήκε ότι είναι το πιο αποτελεσματικό φυτό εσωτερικού χώρου για την απομάκρυνση του βενζολίου, μιας τοξικής χημικής ουσίας που δημιουργείται από τον καπνό του τσιγάρου και τα βιομηχανικά καυσαέρια.

Εξάντλησε σχεδόν το 90% του βενζολίου από τον αέρα και μείωσε τη συγκέντρωση του τριχλωροαιθυλενίου – ένα υγρό που μπορεί να βλάψει το ανοσοποιητικό και το αναπαραγωγικό σύστημα, μεταξύ άλλων, και να προκαλέσει ορισμένους καρκίνους – κατά σχεδόν 11 %. Αυτό το φυτό προτιμά ένα υγρό περιβάλλον και μέτριο φως. Απλά να είσαι προσεκτική, καθώς το φυτό είναι τοξικό για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα (μην το φας δηλαδή).

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Το δεντρόσπιτο του Winnie the Pooh είναι γεγονός

Her News k

Maria Korinthiou Collection: Το e-shop της Μαρίας Κορινθίου αναδεικνύει το αυθεντικό, γυναικείο ταπεραμέντο

Her News k

Τι αποκαλύπτει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο για τον χαρακτήρα σου

Her News k

Leave a Comment