HerNews.gr
Ελλάδα

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Απευθείας στο ταμείο η επιδότηση – Από Τρίτη ξεκινούν οι αιτήσεις

Από την ερχόμενη Τρίτη (21.6.2022) έως και την Τρίτη 5 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών που θα παρέχει επιδοτήσεις 30 έως 50% για αγορά καινούριων.

Όπως αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χωρίς δικαιολογητικά.

Το πρόγραμμα όπως έχει αναγγείλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, επιδοτεί την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, δηλαδή των συσκευών που έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος. Το πληροφοριακό σύστημα που το υποστηρίζει σχεδιάστηκε προκειμένου όλα τα απαιτούμενα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα.

Το μόνο που θα χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος για να κάνει την αίτηση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών είναι οι κωδικοί του taxisnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό του τηλέφωνο.

Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα). Θα είναι υποχρεωμένος επίσης να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα της επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή την δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη. Τα κριτήρια υπαγωγής περιλαμβάνουν το εισόδημα και το πλήθος των μελών της οικογένειας με πρόσθετη μοριοδότηση για μονογονεϊκές και οικογένειες με ΑΜΕΑ.

Διαβάστε περισσότερα στα Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Σάκης Αρναούτογλου: Μια “πολύ πρώτη γενική πρόβλεψη” για τον χειμώνα

Her News b

Θετική στον κορωνοϊό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Her News

Τρία σοβαρά τροχαία μέσα σε λίγες ώρες στην Αττική: Αναποδογύρισε αυτοκίνητο στην Άνοιξη – Νεαροί οι δύο νεκροί σε Ασπρόπυργο και Μαρούσι

HerNews ka