HerNews.gr
Rainbow

Γιώργος Καπουτζίδης: “Πες με “αδερφή”, αφού το λέω εγώ για τον εαυτό μου. Άρα και να μου το πεις τι θα πάθω;”

Γιώργος Καπουτζίδης-hernews

O Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στο provocateur.gr με αφορμή την Athens Pride που λαμβάνει χώρα σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Καπουτζίδης αρχικά δήλωσε ότι:

“είμαι υπερήφανος που θα είμαι στο Pride, που μπορώ να είμαι στο Pride. Είμαι υπερήφανος που μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς να φοβάμαι, χωρίς να έχω τύψεις, χωρίς ενοχές,χωρίς να ντρέπομαι, χωρίς όλα αυτά που μας φόρτωσαν. Νομίζω ότι η πορεία υπερηφάνειας αυτό είναι. Το Pride γίνεται γιατί έχουμε μεγαλώσει έτσι”.

Όσο για την απάντηση που έδωσε στη Eurovision απέναντι στο ομοφοβικό σχόλιο που έλαβε, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε πως:

Τα δημόσια πρόσωπα δεν μπορούμε να είμαστε σε κάθε σχολική αυλή, μπορούμε όμως με τον τρόπο μας να λέμε σε αυτά τα παιδιά παιδιά, “μη φοβάσαι, όλο αυτό θα περάσει το έζησα και εγώ. Δεν μου έκανε τίποτα η λέξη αυτή”. Δεν με λέω αδερφή, μη κοιτάς τι είπα στη Eurovision! Η λέξη “αδερφή” δεν με πλήγωσε εμένα στην ουσία, δεν μου προκαλεί κανένα συναίσθημα.

Γιώργος Καπουτζίδης

Ήθελα να δώσω το μήνυμα και νομίζω το κατάλαβαν πολύ καλά. Έστειλα ένα μήνυμα στο παιδί που πηγαίνει στο σχολείο και του πετάνε τη λέξη “αδερφή” στα μούτρα και στεναχωριέται, και κλαίει. Του είπα αυτού του παιδιού, “Να σου πω φίλε μου, και μένα μου το λένε δεν τρέχει τίποτα, μην τα βάψεις μαύρα”. Τους αφήνουμε άοπλους, Πες με “αδερφή”, αφού το λέω εγώ για τον εαυτό μου. Άρα και να μου το πεις τι θα πάθω; Βρες άλλο όπλο.

Δεν είναι επιλογή η σεξουαλικότητα, είναι στη φύση μας. Αυτό που είμαι, ένας χαρούμενος άνθρωπος έγινε λόγω των δυσκολιών, των φόβων που ξεπέρασα, όλες αυτές οι μάχες που έδωσα, το ότι έπρεπε να μοχθήσω περισσότερο από άλλα παιδιά. Δεν θέλω να το χαλάσω. 20 χρόνια πριν αν με ρώταγες θα έλεγα ότι δεν θέλω να περάσω όλη αυτή την ταλαιπωρία, μακάρι να ήμουν κανονικός. Τώρα λέω ότι αυτό που είμαι είναι γιατί πέρασα αυτό το πράγμα.

Έχω άλλες ταμπέλες πιο γνωστές από αυτή του “γκέι”. Δεν θα πούνε να ο γκέι θα πούνε ο “Σπύρος του Παρά πέντε”. Με έναν σύντροφο έχει ενδιαφέρον πώς λειτουργώ εγώ. Το πώς λειτουργεί ο κόσμος δεν το ξέρω. Αισθάνομαι ότι η αναγνωρισιμότητά μου με κάνει πιο μαζεμένο. Θα ήθελα να το ξεφορτωθώ αυτό το πράγμα και να είμαι με τον σύντροφό μου χέρι χέρι και να μην είναι σαν να κάνω επίδειξη και άμα μου έρθει να του δώσω κι ένα φιλί. Η καταπίεση έχει να κάνει με την αναγνωρισιμότητα και τη διασημότητα που ήταν πολύ πιο δύσκολο να την κουβαλήσω και να την αποδεχτώ. Νόμιζα ότι ήταν πολύ ωραίο να είσαι γνωστός. Ήταν πολύ πιο βαρύ, τώρα το λέω“.

Επίσης, ο Γιώργος Καπουτζίδης έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram με αφορμή αυτό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Provocateurgr (@provocateur_gr)

 

Νεότερα Άρθρα

Ελένη Φουρέιρα: «Η ομοφοβία δεν ταιριάζει στην ψυχή του Έλληνα»

HerNews ka

Ο Simon Porte Jacquemus παντρεύτηκε τον Marco Maestri στη Νότια Γαλλία

HerNewskl

Ο Θέμης Κανέλλος μιλά στο HerNews για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών: «Νιώθω δικαίωση»

HerNews ka