HerNews.gr
Ελλάδα

Power pass: Οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τα βήματα για να «κλειδώσετε» την επιστροφή των έως 600 ευρώ

Power Pass: Από χθες και έως το τέλος του μήνα τα νοικοκυριά που επιβαρύνθηκαν από το αυξημένο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στους λογαριασμούς που εκδόθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Μαΐου. Μπορούν να εισέλθουν στην σχετική ηλεκτρική πλατφόρμα και να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα που κυμαίνεται από 18 έως 600 ευρώ ανάλογα με τη «ζημιά».

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια καθώς και τα βήματα που πρέπει να κάνουν στην πλατφόρμα που άνοιξε χθες, Παρασκευή για να «κλειδώσουν» την επιστροφή των χρημάτων.

Ειδικότερα: Είσοδος στην πλατφόρμα:

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του – διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου

Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Taxisnet) εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που αφορούν κύρια κατοικία του δικαιούχου και για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που αφορούν μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενων παιδιών της οικογένειας που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

Κύρια κατοικία. Σε περίπτωση φυσικών προσώπων ή μελών του νοικοκυριού που διαμένουν στην ίδια κύρια οικία η υποβολή της αίτησης για την λήψη της οικονομικής ενίσχυσης. Γίνεται από ένα εκ των μελών. Επιπλέον σε περίπτωση υποχρέωσης υποβολής κοινής φορολογικής δήλωσης φορολογικού έτους 2021 από τους δύο συζύγους που δεν βρίσκονται σε διάσταση, με βάση τα στοιχεία Μητρώου φορολογουμένων της ΑΑΔΕ, όπως έχουν διαμορφωθεί την 1η Μαΐου 2022, η αίτηση οικονομικής ενίσχυσης υποβάλλεται από τον έναν εκ των δύο συζύγων και σε περίπτωση αίτησης του άλλου συζύγου, αυτή απορρίπτεται αυτόματα από την εφαρμογή.

Ο αιτών καλείται να επιβεβαιώσει ή να επικαιροποιήσει τα στοιχεία κύριας κατοικίας του με τις ακόλουθες κινήσεις:

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ακρόπολη: Γίνεται προσβάσιμη για άτομα χωρίς όραση

HerNews ka

Ο καφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Ρέμο στη Θεσσαλονίκη

Her News

Άγιος Δημήτριος: Ποιος ήταν και τι γιορτάζουμε σήμερα

Her News b