HerNews.gr
Γνώμες

Ο φόβος είναι αντίδραση, το θάρρος είναι απόφαση…

Ο φόβος είναι αντίδραση, το θάρρος είναι απόφαση… Είναι πολλές οι φορές στην ζωή μας που θα βρεθούμε ανάμεσα σε διλήμματα και θα κληθούμε να επιλέξουμε ποιόν δρόμο θα βαδίσουμε. Είναι οι λεγόμενες μεγάλες αποφάσεις που θα επηρεάσουν, ίσως και να στιγματίσουν την ζωή μας.

Γράφει η Ελένη Πανταζοπούλου

Γνωρίζοντας λοιπόν πόσο σημαντική είναι η επιλογή που πρέπει να κάνουμε, εξετάζουμε με τεράστια λεπτομέρεια την κάθε μας σκέψη.

Εκεί αρχίζουν να μας κατακλύζουν τα συναισθήματα· αυτά που νιώθουμε, αυτά που μας φοβίζουν και αυτά που μας βολεύουν. Είναι όλα υπαρκτά και ταυτόχρονα τόσο αντιφατικά μεταξύ τους. Οδηγείς το μυαλό σου από την μια πλευρά στην άλλη και προσπαθείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που θα υπερισχύσει. Είσαι έτοιμος να πάρεις την απόφαση σου και έρχεται η σκέψη της αντίπερα όχθης να σε αμφισβητήσει, να σε παιδέψει, να σε καθυστερήσει.

Τι είναι όμως αυτό που μας κρατάει δέσμιους και αναποφάσιστους τις περισσότερες φορές; Θα έλεγα πως είναι ο φόβος.

Ο φόβος που τελικά εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε. Αν το καλοσκεφτείς ο φόβος είναι ή θα έπρεπε να είναι ανύπαρκτος. Είναι ένα κατασκεύασμα των άλλων για εμάς και όχι ένα πραγματικά δικό μας συναίσθημα. Πηγάζει από όλα όσα οι άλλοι μας δημιουργούν, από όλα όσα οι άλλοι θα ήθελαν για εμάς, πηγάζει από μια μεγάλη υποσυνείδητη ή και κάποιες φορές συνειδητή αντίδραση.

Και όχι, ο φόβος δεν σώζει, δεν προλαμβάνει καταστάσεις, δεν εξελίσσει, δεν ανοίγει δρόμους. Είναι αυτός που σε κρατάει εγκλωβισμένο σε όλες τις πτυχές της ζωής σου. Είναι αυτός που σε βαλτώνει, σε εμποδίζει, σου κόβει τα φτερά. Είναι η ένδυα του μυαλού και της ψυχής.

Και ερχόμαστε στο σημείο να καταλήξουμε και να αποφασίσουμε για όλες τις σκέψεις, για όλες τις αποφάσεις της ζωής μας∙ μικρές και μεγάλες πως το ‘’θάρρος’’ είναι η επιλογή!

Το θάρρος είναι συναίσθημα, το θάρρος είναι ζωή! Βάζοντας σε μια ζυγαριά τον φόβο και το θάρρος θα ήθελα να παρατηρήσεις και να αξιολογήσεις μεταξύ πως ανθρώπων που επέλεξαν στην ζωή τους τον φόβο αλλά και αυτών που έζησαν με θάρρος. Και έπειτα να σκεφτείς που θέλεις να κλίνει η ζυγαριά για τον δικό σου εαυτό.

Και ποτέ να μην ξεχνάς, πως το κλειδί της επιτυχίας είναι να επικεντρώσουμε την συνείδηση μας σε αυτά που θέλουμε, όχι σε αυτά που φοβόμαστε!

Καλή εβδομάδα!

Ελένη Πανταζοπούλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υπάρχει φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα;

Her News b

‘’Θα σε κάνω μαύρη στο ξύλο και θα πεις και ευχαριστώ, Αγάπη μου’’

Her News

“OlinaΛΥΣΗous” – Episode 14: Το αναπάντητο «γιατί» που πονάει την καρδιά μας

Her News