HerNews.gr
Ελλάδα

Πάτρα: Ανθρωποκτονία οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας – Ασφυκτικός και βίαιος ο θάνατος τους

Στο… τέλος του φαίνεται πως οδεύει το θρίλερ της Πάτρας, με ραγδαίες εξελίξεις να έρχονται στο προσκήνιο. Ανθρωποκτονία οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας. Ασφυκτικός και βίαιος ο θάνατος τους, εκτιμούν οι ιατροδικαστές.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια παραδόθηκε στις Αρχές. Επιβεβαιώνει πως τα δύο μικρά αγγελούδια, Μαλένα και Ίριδα «έσβησαν» από ασφυξία και πως οι θάνατοί τους αποδίδονται σε ανθρωποκτονία.

Όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, οι εκδορές που είχε μύτη της, φανερώνουν πως κάποιος της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με το χέρι του, με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό της θάνατο. Στην περίπτωση της Ίριδας, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν κακώσεις στο στόμα της ενώ ακόμη ζούσε, ενώ το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της έφερε μεγάλη ποσότητα αίματος

Ο αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου, οι αρνητικές τοξικολογικές εξετασεις και η διαπίστωση πως δεν υπήρχε άλλος παράγοντας, που να οδήγησε στην τραγική απώλεια των παιδιών της Πάτρας, υποχρέωσαν τους ιατροδικαστές να ερευνήσουν λεπτομερειακά το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου.

Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών μεταβαίνει στην Πάτρα, προκειμένου να καταθέσουν οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ενώ την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν τόσο ο Μάνος Δασκαλάκης όσο και ο πατέρας του.

Παράλληλα, θα καταθέσουν ο πατριός της 33χρονης, αλλά και η αδερφή της Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν επιπρόσθετες διώξεις είτε αφορούν ανθρωποκτονία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου είτε και για άλλα άτομα.

Στο μεταξύ, σε ασφυκτικό θάνατο των δύο παιδιών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων επισημαίνοντας πως ο κ. Καρακούκης αυτό που επέλεξε δεν είναι απλά να διαβάσει τα ευρήματα που ήδη υπήρχαν, αλλά να τα επιβεβαιώσει ένα προς ένα έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να ζητηθεί όποιος μελλοντικός επανέλεγχος.

«Το πόρισμα έχει μια αιτία θανάτου αδιαμφισβήτητη που υπερκεράζει όχι απλά όποια προηγούμενη αιτία, αλλά παραμένει η ακλόνητη αιτία θανάτου για τα δύο πρώτα παιδιά και σταματά την παραφιλολογία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων. Τόνισε δε ότι όλα τα ευρήματα, ειδικά για την Ίριδα, δείχνουν ασφυκτικό θάνατο.

Στοιχείο – κλειδί το πανάκι της 6 μηνών Ίριδας που βρέθηκε στην κούνια της.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα από ασφυξία.

Την εικόνα αυτή ολοκληρώνει και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα (ιατροδικαστής που νεκροτόμησε το βρέφος στην Πάτρα). Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω.

 Η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται εντός των ημερών από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών που χειρίζονται την έρευνα της Εισαγγελίας για νέες εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου για τις δολοφονίες και των δύο άλλων παιδιών της.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών ανοίγει τον δρόμο στους εισαγγελείς να προχωρήσουν την έρευνά τους, καλώντας τη Ρούλα Πισπιρίγκου -σε πρώτη φάση- ως ύποπτη, για ανθρωποκτονία κατά συρροή.

Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής της, οι εισαγγελείς θα ασκήσουν εναντίον της ποινική δίωξη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στα 3.491 τα νέα κρούσματα -67 νεκροί, 755 διασωληνωμένοι

Her News b

Άστατος ο καιρός του Σαββάτου – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Her News

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ιδιωτική και χωρίς τιμές η κηδεία – Στο Τατόι η ταφή

Her News