HerNews.gr
Health

Διαβήτης: Οδηγίες για ξέγνοιαστες και ασφαλείς διακοπές

diakopes

Μετά από μια χρονιά με συνεχόμενο καθημερινό πρωταγωνιστή τον κορωνοϊό, με γεγονότα όπως ο ουκρανικός πόλεμος που δοκίμασαν τις αντοχές και «στρέσαραν» την ζωή όλων, οι καλοκαιρινές διακοπές φαντάζουν σαν ένα όνειρο που όλοι έχουν ανάγκη να ζήσουν. Να απολαύσουν ξανά την ζωή, την φύση και την εποχή, να αφεθούν στην γλύκα της ξενοιασιάς και της χαλάρωσης, να ανανεωθούν και να ανανεώσουν ενδιαφέροντα και προοπτικές.

«Ιδιαίτερα τα άτομα με διαβήτη, η κατά κόρον αναφερθείσα ως ευπαθής ομάδα στον καιρό της καραντίνας, αντιμετωπίζουν σαν ανάγκη ζωής τις καλοκαιρινές διακοπές, ειδικά αυτή τη χρονιά που συσσώρευσε τόσες αγωνίες,άγχη και περιορισμούς.

Σε αυτές τις διακοπές όμως θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικά πράγματα και καταστάσεις για να διασφαλίσετε υγιεινές διακοπές χωρίς απορρύθμιση του διαβήτη και χωρίς κινδύνους επιπλοκών.

Κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα αναφερθούν, μπορούν να αποτελέσουν πυξίδα οδηγιών για γλυκές, ξεκούραστες καλοκαιρινές διακοπές», αναφέρει ο δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου MetropolitanHospital, Πρόεδρος ΕΚΟΜΕΝ.

διακοπες

  1. Αποφεύγετε τα βαριά και μεγάλα σε ποσότητα φαγητά το καλοκαίρι. Προτιμάτε τα μικρά και συχνά γεύματα. Επιμένετε σε πράσινες σαλάτες, εύπεπτα ψάρια του αφρού, ψητά και ξηρά φαγητά. Καταναλώνετε τα επιτρεπόμενα από το διαιτολόγιό σας φρούτα, αλλά ξαναμελετήστε τις αντιστοιχίες φρούτων, προτού φύγετε για τις διακοπές σας.
  2. Προσοχή επίσης ιδιαίτερα στο πρωινό των διακοπών, το οποίο μπορεί να είναι άπαχο γάλα ή γιαούρτι με μαύρο ψωμί ή δημητριακά και φρούτα. Αντισταθείτε στον πειρασμό να τα δοκιμάσετε όλα από τον πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου (εάν βέβαια η επιστροφή στην κανονικότητα του καλοκαιριού, σημαίνει και επιστροφή στα πλούσια ξενοδοχειακά πρωινά).

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.zinapost.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μέρες Άδειας: Πως να ξεκουραστείτε και να αφήσετε το άγχος πίσω σας

Her News b

Ζάχαρη πριν τον ύπνο: Να τι συμβαίνει στον οργανισμό

Her News

Μήπως η μέθοδος αντισύλληψής σου δεν είναι η σωστή;

Her News