HerNews.gr
Καριέρα

Pleasanteeism: Η εργασιακή συμπεριφορά που βλάπτει την ψυχική σου υγεία

Pleasanteeism
H τοξική εργασιακή συμπεριφορά μπορεί να σε καταβάλλει και κυρίως να βλάψει την υγεία σου με όνομα Pleasanteeism.
Πολλές φορές προσπαθείς να αποφύγεις τις εντάσεις στη δουλειά σου με αποτέλεσμα να μην αισθάνεσαι καλά. Θέλεις να ευχαριστήσεις όλους τους συναδέλφους σου και σε επηρεάζει στην ψυχολογία σου.
Pleasanteeism
Φυσικά και πρέπει να έχεις επαγγελματική συμπεριφορά και να κρατάς τυπική στάση. Ωστόσο, πρέπει να μάθεις να εκφράζεις τα συναισθήματα σου ή έστω ένα μέρος αυτών. Διαφορετικά διογκώνονται και νιώθεις ψυχολογικά κουρασμένη και πως δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα. 
Pleasanteeism

Μάλιστα, σύμφωνα με τη γνωστή ψυχολόγο Gemma Leigh Roberts, η οποία μίλησε για το Pleasanteeism “όταν φοράμε συνέχεια ένα “γενναίο προσωπείο”, παρατείνουμε το ήδη υπάρχον στρες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γινόμαστε λιγότερο παραγωγικοί.

Όταν αρνούμαστε κατ’ επανάληψη να διαχειριστούμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, αυτό δεν επηρεάζει μόνο τις εργασιακές μας επιδόσεις αλλά παράλληλα επηρεάζει τη σωματική μας υγεία ενώ πολύ συχνά μας οδηγεί στην κατάθλιψη”.

Ο όρος αναφέρεται λοιπόν στο ότι φοβόμαστε την κριτική. Αρχικά, πρέπει να ανακαλύψεις τα συναισθήματα σου, να τα αποδεχθείς και να φροντίζεις το “μέσα σου”.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Συμβουλές για ανάκαμψη των οικονομικών

HerNews ka

Η σωστή γλώσσα του σώματος σε συνέντευξη για δουλειά

Her News

CEO αποκαλύπτει την «απαγορευτική» ερώτηση σε συνέντευξη για δουλειά

Her News