HerNews.gr
Beauty

Ροδόχρους ακμή: Ποιος είναι ο λόγος που οι ευαίσθητες επιδερμίδες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν;

Ροδόχρους ακμή

Η ροδόχρους ακμή ή rosacea συναντάται κυρίως στις γυναίκες και πολλοί τη συγχέουν με την ακμή.  

Αυτό που θα πρέπει πρωτίστως να γνωρίζεις είναι πως τα γονίδια συσχετίζονται άμεσα σχετικά με το αν υπάρχει κάποια προδιάθεση για ροδόχρους ακμή. Φυσικά, και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες, όπως είναι ο τρόπος ζωής. 

Ροδόχρους ακμή

Ωστόσο, το συγκεκριμένο είδος ακμής αποτελεί μια δερματική πάθηση, η οποία γίνεται ολοένα και πιο διαδομένη τα τελευταία χρόνια.

Τα ευαίσθητα δέρματα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν ροδόχρους ακμή.

Ποια είναι όμως τα συμπτώματα; Αρχικά η ερυθρότητα στα μάγουλα και οι ροζ κηλίδες. Επίσης, το το πρήξιμο της μύτης και ίσως η δυσφορία στην περιοχή των ματιών. 

Η συγκεκριμένη ακμή εμφανίζεται στη μέση του προσώπου και δημιουργεί μία αίσθηση καψίματος ή τραβήγματος. Αυτό συμβαίνει, διότι διαταράσσεται ο επιδερμικός φραγμός. Εκτός από τις φλεγμονές, άλλος ένας παράγοντας που μπορεί να την πυροδοτήσει είναι η ηλιακή ακτινοβολία. 

Προκειμένου να την αντιμετωπίσεις, επιβάλλεται να επισκεφθείς άμεσα έναν δερματολόγο αλλά και να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Ροδόχρους ακμή

Όσοι πάσχουν από rosacea επιβάλλεται να προσέχουν τη ρουτίνα περιποίησης τους και να αποφεύγουν όσα συστατικά προκαλούν ξηρότητα, όπως είναι η προπυλενογλυκόλη. Eπιπλέον ο καθαρισμός προσώπου πρέπει να γίνεται με ένα ήλιο cleanser και να αποφεύγονται τα AHAs. 

Tέλος, η αντηλιακή κρέμα σε καθημερινή βάση είναι απαραίτητη και κυρίως σε αυτές τις περιπτώσεις. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Χριστίνα Μπόμπα: Υιοθέτησε την τάση των milky nails

HerNewskl

4 προϊόντα φροντίδας για το καλοκαίρι σου

Her News

Hailey Bieber: Tα μυστικά που αποκάλυψε η makeup artist της!

HerNewskl