HerNews.gr
Διεθνή

Μεσαίωνας: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τις αμβλώσεις – «Οπισθοδρόμηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Σοκ προκάλεσε στην παγκόσμια κοινότητα η είδηση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για κατάργηση των αμβλώσεων. Έτσι, την ανησυχία τους για όσα θα φέρει η απόφαση για τις αμβλώσεις, εξέφρασαν διεθνείς ηγέτες και πολιτικοί, διεθνείς οργανισμοί, αλλά και celebrities, οι οποίοι έκαναν λόγο για ετυμηγορία που μας γυρνά στο παρελθόν.

Στους δρόμους χιλιάδες Αμερικανοί διαδηλώνουν κατά της απόφασης, που γυρίζει τη χώρα 50 χρόνια πίσω

To Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, μετά από σχεδόν 50 χρόνια, ακύρωσε την ιστορική απόφαση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973 με την οποία αναγνωρίστηκε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Η απόφαση θα επηρεάσει δραματικά το δικαίωμα των γυναικών για τις αμβλώσεις στην Αμερική, με τις επιμέρους πολιτείες να μπορούν πλέον να απαγορεύουν τη διαδικασία.

Οι μισές πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να θεσπίσουν νέους περιορισμούς ή απαγορεύσεις.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε χθες την ιστορική απόφαση Roe v. Wade, που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις πριν από 50 χρόνια, σε μια δυσάρεστη εξέλιξη για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα σε μια δυτική χώρα.

Πλέον, μετά από αυτήν εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, η απόφαση δίνει το δικαίωμα σε μεμονωμένες πολιτείες ακόμα και να απαγορεύσουν τη διαδικασία της άμβλωσης, παραβιάζοντας έτσι κάθε δικαιώμα των γυναικών.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι σχεδόν οι μισές πολιτείες αναμένεται να εισάγουν κάθε λογής περιορισμούς, όπως άλλωστε έχει ήδη φανεί.

Δεκατρείς πολιτίες έχουν ήδη ψηφίσει τους σχετικούς νόμους που θα τους επιτρέψει να απαγορεύσουν ρητά την άμβλωση.

Ολα τα παραπάνω γίνονται με δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει δημοσίως στηρίξει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Η δικαιοσύνη όμως είχε διαφορετική άποψη…

Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Bruce Willis: H κόρη του μιλά ανοιχτά για την άνοια του πατέρα της – «Νόμιζα ότι είχε χάσει το ενδιαφέρον του για μένα»

HerNews ka

Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Tο να παίρνεις πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το να κάνεις σεξ”

Her News b

Tom Holland- Zendaya: Aληθεύουν τελικά οι φήμες περί χωρισμού;

HerNewskl