HerNews.gr
Ελλάδα

Άυλη Ψηφιακή Κάρτα: Ως 300 ευρώ επιδότηση για διακοπές σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια

διακοπες

Με το North Evia-Samos Pass, την Άυλη ψηφιακή κάρτα, οι δικαιούχοι έχουν στη διάθεσή τους ένα ποσό -ανάλογα με την περιοχή και την επιλεχθείσα περίοδο διακοπών- το οποίο μπορούν να δαπανήσουν σε τοπικές επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, η κοινή απόφαση που καθορίζει τις λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση της δράσης Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για τη στήριξη του Τουρισμού – North Evia-Samos Pass.

Την σχετική ΚΥΑ φέρει τις υπογραφές των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλου, με τη νέα δράση, ο κάθε δικαιούχος θα έχει στη διάθεσή του μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών, κατά τις διακοπές του στη Βόρεια Εύβοια ή τη Σάμο.

σαμος

150 ευρώ για Βόρεια Εύβοια, 300 ευρώ για τη Σάμο

Το ύψος της άυλης χρεωστικής κάρτας ανέρχεται σε 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και σε 300 ευρώ για τη Σάμο. Μόνο για τον μήνα Αύγουστο, τα αντίστοιχα ποσά διαμορφώνονται σε 100 ευρώ και 200 ευρώ αντίστοιχα. Η άυλη ψηφιακή κάρτα υλοποιείται κατά το πρότυπο των καρτών Freedom Pass και Fuel Pass.

Με αφορμή την δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο της υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη στήριξη και αποκατάσταση της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου που επλήγησαν από σοβαρές φυσικές καταστροφές, και σε συνέχεια της ψήφισης σχετικής διάταξης στον νόμο 4934/2022 (ΦΕΚ Α’ 100), δημοσιεύτηκε σήμερα η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία ενεργοποιείται το μέτρο της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για διακοπές στις συγκεκριμένες περιοχές.

διακοπες

Με το North Evia-Samos Pass, οι δικαιούχοι έχουν στη διάθεσή τους ένα ποσό -ανάλογα με την περιοχή και την επιλεχθείσα περίοδο διακοπών- το οποίο μπορούν να δαπανήσουν σε τοπικές επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών.

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Μπέσσυ Αργυράκη: Έπεσε από τη σκηνή την ώρα που τραγουδούσε & χτύπησε στο πρόσωπο – ΒΙΝΤΕΟ

HerNews ka

Ιωάννης Σαρμάς: Ποιος είναι ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της χώρας

Her News

Νίκος Οικονομόπουλος: Στο νοσοκομείο με κορωνοιό -Δεν είχε εμβολιαστεί

Her News