HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να σώσεις την Αλόη σου αν έχει καφέ φύλλωμα

aloe

Η Αλόη βέρα, είναι ένα φυτό, πανάκια του ανθρώπινου σώματος. Βοηθά σε πολλαπλά επίπεδα, ειδικά την επιδερμίδα, λειτουργώντας καταπραϋντικά.

Όλα είναι καλά, όταν το φύλλωμα της είναι πράσινο. Τι γίνεται όμως όταν τα φύλλα που έχει η Αλόη γίνουν καφέ; Υπάρχει τρόπος να σώσουμε το φυτό.

Το υπερβολικό πότισμα είναι ένα συχνό λάθος που κάνουμε. Το φυτό αυτό παρουσιάζει ευαισθησία στην υπερβολική υγρασία. Αυτός είναι ένας από τους συχνούς λόγους που το φυτό “αντιδρά” παρουσιάζοντας καφέ απόχρωση στα φύλλα.

Η αλόη βέρα ανήκει στην κατηγορία των παχύφυτων, τα οποία έχουν προσαρμοστεί να επιβιώνουν σε ξηρό και ζεστό κλίμα. Έχουν επίσης, την ιδιότητα να αποθηκεύουν ποσότητες νερού στα σαρκώδη φύλλα τους, εξηγεί ένας ειδικός στο διαδικτυακό κέντρο κήπο The Stem.

aloe

Αν αντιληφθείς νωρίς ότι το φύλλωμα καφετίζει τότε δώσε την κατάλληλη προσοχή στο φυτό, ώστε να επαναφέρεις σιγά σιγά το πράσινο χρώμα του. Μόλις το φύλλωμα αποχρωματιστεί εντελώς και αυτό που διακρίνουμε είναι μόνο το καφέ χρώμα, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι η κατάσταση είναι είτε μη αναστρέψιμη είτε δύσκολη.

aloe

Πως μπορείς να επέμβεις την κατάλληλη στιγμή;

Τη στιγμή που το οπτικό σου πεδίο θα εντοπίσει μέρος του φυλλώματος να γίνεται καφέ μπορείς να πάρεις ένα ψαλίδι και να αφαιρέσεις το μέρος του φύλλου κόβοντας το. Μην αφήσεις το κατεστραμμένο φύλλο πάνω στο φυτό, γιατί αργά ή γρήγορο θα δεις να προχωράει η “καταστροφή” και στο υπόλοιπο μέρος του. Δεν πρέπει να το παραλύσουμε ούτε να φτάσουμε στο σημείο να αφαιρέσουμε όλο το κλαδί. Το επόμενο βήμα είναι να την αφήσεις σε έλα ηλιόλουστο μέρος.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιορτή της Γυναίκας: Γέμισε το Instagram με Ανθοδέσμες!

Her News

Φυτά εσωτερικού χώρου: Έτσι θα ομορφύνεις το σπίτι σου

Her News

Decor: Πως να διακοσμήσετε τις γωνίες του σπιτιού σας

HerNews ka