HerNews.gr
Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Από τις κουίντες του θεάτρου στα κρατητήρια, από τα πλατό των τηλεοπτικών σειρών στις δικαστικές αίθουσες

Πέτρος Φιλιππίδης: Από τις κουίντες του θεάτρου στα κρατητήρια, από τα πλατό των τηλεοπτικών σειρών στις δικαστικές αίθουσες και από το χειροκρότημα των θεατών στην κρίση των δικαστών….

Από τον κίνδυνο να τελέσει νέα αδικήματα που «είδαν» στο πρόσωπό του τότε η ανακρίτρια και η εισαγγελέας που τον προφυλάκισαν στο «δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα» που είπε η εισαγγελέας της έδρας προτείνοντας την αντικατάσταση της κράτησής του με περιοριστικούς όρους

Η ζωή του Πέτρου Φιλιππίδη μαθημένη στις θεατρικές σκηνές και τις κινηματογραφικές αίθουσες ξεσυνήθισε απότομα και άλλαξε κεφάλαιο όταν έγιναν οι πρώτες καταγγελίες σε βάρος του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τον Φεβρουάριο του 2021΄

Για ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μίλησαν πρώτες στο ΣΕΗ οι ηθοποιοί, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη.

Όμως όποιο ποινικό αδίκημα και αν είχε τελεστεί σε αυτές τις περιπτώσεις είχε πλέον υποπέσει σε παραγραφή.

Όμως το κίνημα #metoo είχε ήδη ξεσπάσει και ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες, τρεις εκ των οποίων τράβηξαν το ενδιαφέρον του εισαγγελέας καθώς χρονικά, τουλάχιστον, ήταν ποινικά αξιοποιήσιμες, μια τα αδικήματα που φέρονταν να είχαν διαπραχθεί δεν είχαν παραγραφεί….

Επρόκειτο για ένα βιασμό που φερόταν να έχει διαπραχθεί το 2008 και για δύο απόπειρες βιασμού φερόμενες ως τελεσθείσες το 2010 και το 2014 .

Οι τρεις καταγγέλλουσες ισχυρίζονταν ότι συνάντησαν τον Πέτρο Φιλιππίδη για επαγγελματικούς λόγους αλλά εκείνος τους φέρθηκε με βιαιότητα και τις απείλησε με επαγγελματικό αποκλεισμό.

Η σκληρότητα και η μακρά περίοδος δράσης του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ξεκίνησε έτσι την ποινική του πορεία, αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες οδήγησαν στη διεξαγωγή έρευνας, ακολούθησε η άσκηση ποινικής δίωξης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, η απολογία και η απόφαση ( 15ης τακτικής ανακρίτριας και αρμόδιας εισαγγελέα) στις 27 Ιουλίου 2021 για προφυλάκιση στις φυλακές της Τρίπολης.

«Δεν το πιστεύω , δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν», φέρεται να είπε αμέσως μετά την την απόφαση για προσωρινή κράτηση ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Οι πληροφορίες λένε ότι καθοριστικοί παράγοντες για την κοινή απόφαση δικαστικής λειτουργού και εισαγγελέα περί προφυλάκισης ήταν:

*η μακρά περίοδος της δράσης του που ξεκινά από το 2008

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Εκλογές σε 9 μήνες

Her News b

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα

Her News

Νέα επικίνδυνη φωτιά στον Αυλώνα: Δυο προσαγωγές από την Αστυνομία για εμπρησμό

HerNews ka