HerNews.gr
Beauty

Bakuchiol: Το summer- skincare αντιγηραντικό συστατικό- Iδανικό και για ευαίσθητες επιδερμίδες

Bakuchiol

Το Bakuchiol είναι ένα νέο skincare συστατικό που βρέθηκε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και πολλοί το αποκαλούν “συστατικό των stars”.

Bakuchiol

Η βασίλισσα της αντιγήρανσης μέχρι και σήμερα γνώριζες πως ήταν η ρετινόλη, την οποία και λατρεύουν όλες οι celebrities. Ωστόσο, η ρετινόλη μπορεί να εμφανίσει στο δέρμα σου αρκετές παρενέργειες, όπως είναι οι ερεθισμοί και το ξεφλούδισμα.

Ωστόσο το νέο it συστατικό που επιβάλλεται να εντάξεις στην καλοκαιρινή σου skincare ρουτίνα είναι το bakuchiol που στοχεύει στην αντιγήρανση χωρίς παρενέργειες.

Bakuchiol

Τι είναι το Bakuchiol;

Είναι το εκχύλισμα των σπόρων του φυτού Psoralea Corylifolia-  babchi, το οποίο φύεται στην Ανατολική Ασία. Το vegan κίνημα το έχει λατρέψει και το προτιμά εδώ και αρκετά χρόνια, παρόλο που δεν ήταν δημοφιλές. 

Μάλιστα, θα το χαρακτήριζε κανείς ως μια “φυτική ρετινόλη”, η οποία όμως έχει αντιγηραντική, αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση.

Πιο συγκεκριμένα συμβάλλει με έναν μοναδικό τρόπο στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, τη φωτογήρανση και τη μελάγχρωση, ενώ αυξάνει  την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Τα αποτελέσματα του είναι αμέσως ορατά και δεν προκαλεί φαγούρα ή την ενοχλητική αίσθηση καψίματος. Επίσης, οι ειδικοί δερματολόγοι το προτείνουν ακόμη και σε εγκύους ή σε όσες θηλάζουν.

Το Bakuchiol είναι το must-have αντιγηραντική  συστατικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες! 

Μπορεί να συνδυαστεί με πεπτίδια και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η αντιγηραντική του δράση. 

Νεότερα Άρθρα

Dry shampoo: Βρήκαμε τον τρόπο να το αντικαταστήσεις!

HerNewskl

5 μύθοι για τη γήρανση του δέρματος και τις ρυτίδες

HerNews ka

Shay Mitchell: Τόλμησε την πιο μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά της που θυμίζει.. Kris Jenner

HerNews ka