HerNews.gr
Ψυχολογία

5 λεπτά Ζεν: Η στιγμή της ημέρας που θα φροντίσεις το σώμα σου είναι η πιο σημαντική

swma

Πόσο συχνά φροντίζεις το σώμα σου; Όχι, δεν μιλώ για το αν απλά το ξεκουράζεις στο κρεβάτι. Μιλώ για την περιποίηση του κορμιού σου. Να κάνεις μασάζ, να βάλεις ενυδατική, να κάνεις σωματικό peeling κ.ο.κ. Αφιερώνεις έστω και 5 λεπτά σε αυτό την ημέρα;

Καλώς ήρθες στη στήλη 5 λεπτά Ζεν. Αφιέρωσε 2 λεπτά στο να διαβάσεις το άρθρο και 5 στο να κάνεις αυτό που πραγματεύεται. Σώμα λοιπόν. Το φροντίζεις; Σε φροντίζεις; Αποτελούμαστε από το υλικό και το πνευματικό σώμα. Είμαστε οντότητες που χρειάζεται να φροντίσουμε και τα δυο αυτά ξεχωριστά ώστε να συμπλέουν σε μια ήρεμη θάλασσα, αυτή της καθημερινότητάς μας.

swma

Εκτός από το πνευματικό σώμα, τις σκέψεις, την ψυχολογία και τα συναισθήματα, όπου έχουμε αναφερθεί παλαιότερα στη στήλη, αυτή τη φορά θα εστιάσουμε στο υλικό σώμα. Πώς μπορούμε να το φροντίσουμε;

Αφιέρωσε 5 λεπτά από την ημέρα σου (όσες μέρες την εβδομάδα μπορείς), στην απόλαυση ενός μυρωδάτου ενυδατικού προϊόντος στο σώμα σου μετά το μπάνιο. Κάνε σε σημεία του σώματός σου μασάζ και άσε τα θρεπτικά συστατικά να διεισδύσουν στην επιδερμίδα.

Μια ακόμη υπέροχη περιποίηση είναι ο καθαρισμός του προσώπου είτε με φυσικό σαπούνι κατάλληλο για την επιδερμίδα σου είτε με κάποιο φαρμακευτικό προϊόν.

Μη ξεχνάς το μασάζ, για το οποίο ναι μεν, χρειάζεται ν’ αφιερώσεις από 20 λεπτά ως 1 ώρα από την ημέρα σου, όμως θέλεις μόνο 5 λεπτά για να κλείσεις το ραντεβού και έτσι να ξέρεις ότι έχεις κάνει το πρώτο βήμα στη σωματική σου φροντίδα.

swma

Πράγματι, η φράση, το σώμα μας είναι ο ναός μας ισχύει. Και όταν το φροντίζουμε, μόνο καλό του κάνουμε. Έχουμε διαφορετική αίσθηση μέσα στην ημέρα, σαφώς πιο ανάλαφρη, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από την υλική μας φροντίδα έρχεται και η πνευματική. Υπάρχει ικανοποίηση ότι κάναμε κάτι για εμάς και όλα είναι πιο χαλαρά στη συνέχεια ή στο τελείωμα της ημέρας.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Σταμάτα να προσπαθείς να μην είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος

Her News b

Είναι τα social media ο σκουπιδοτενεκές για ότι άσχημο κουβαλάμε μέσα μας;

Her News

Post vacation blues: Αντιμετωπίστε την μελαγχολία μετά τις διακοπές

Her News