HerNews.gr
Ελλάδα

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και ανέμους

Η αστάθεια το απόγευμα στα ηπειρωτικά και οι βοριάδες στις θάλασσες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα για τη σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις αμέσως επόμενες ώρες.

Για σήμερα Πέμπτη η μέρα ξεκινάει με τοπικές συννεφιές στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και το δυτικό και βόρειο Αιγαίο. Στη συνέχεια όμως οι νεφώσεις θα διαλυθούν και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει ανεβάζοντας και τον υδράργυρο, τοπικά μέχρι και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ενώ ισχυροί θα παραμείνουν και οι βοριάδες στα πελάγη.

Το απόγευμα όμως θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο και τα βόρεια, βόρειανατολικά τμήματα της χώρας.

Στην Αττική, αναμένεται αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία να φτάνει στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με λίγες τοπικές συννεφιές, βοριάδες στο Θερμαικό και ο υδράργυρος στους 35 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, σύμφωνα με χθεσινή πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες μέρες.

Πιο αναλυτικά για την πορεία του καιρού όπως έγραψε ο έμπειρος μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο facebook, «ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας.

αστραπες

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη του καιρού είναι η μετατόπιση ψυχρού αέρα από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης προς την περιοχή μας όπου αυτός καθώς θα αλληλεπιδράσει με τον θερμότερο που ήδη υπάρχει στη γειτονιά μας, θα σχηματίσει μια οργανωμένη διαταραχή με τη μορφή ψυχρής λίμνης προκαλώντας με τη σειρά της έντονη κακοκαιρία ικανή να δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα.

Επικίνδυνες ημέρες η Παρασκευή και το Σάββατο
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο.

Διαβάστε τη συνέχεια της πρόγνωσης στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το «YTON» που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης απέκρυψε από την εφορία 6,2 εκατ. ευρώ

Her News

Φωτιά στον Αυλώνα: Εμπρηστής κατ’ επανάληψη ο 45χρονος

HerNews ka

Ηλίας Μαμαλάκης: Παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο – Όσα δήλωσε η σύζυγός του

HerNews ka