HerNews.gr
LIFESTYLE

Πώς θα καθαρίσετε τις κιτρινίλες στα ανοιχτόχρωμα ρούχα

κιτρινιλα

Δημιουργούνται συνήθως από ιδρώτα ή από την πάροδο του χρόνου. Οι κιτρινίλες στα ρούχα είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο στο να φύγουν.

Δεν χρειάζεται να τρίβουμε και να ξανά τρίβουμε τις κιτρινίλες χωρίς τελειωμό στα ρούχα μας. Υπάρχουν αυτοί οι τρόποι που  θα μας βοηθήσουν.

Η συμβολή της ασπιρίνης

Σε ένα φλιτζάνι που θα γεμίσετε μέχρι τη μέση με ζεστό νερό, θρυμματίστε 2 ασπιρίνες Βυθίστε τα επίμαχα σημεία μέσα στο υγρό και αφήστε τα να μουλιάσουν για δύο με τρεις ώρες. Κάποια συστατικά της ασπιρίνης λειτουργούν σαν λευκαντικό και μπορούν να κάνουν  θαύματα.

κιτρινιλα

Μόνο κρύο νερό

Αυτό που αρκετές νοικοκυρές δεν γνωρίζουν είναι ότι το ζεστό νερό «σταθεροποιεί» τους κίτρινους λεκέδες. Γι’ αυτό, πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο, ανοίξτε τη βρύση στη μπλε ένδειξη και αφήστε το κρύο νερό να τρέξει πάνω στο λεκέ.

Δοκιμάστε υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Ανακατέψτε ένα μέρος από υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα με δύο μέρη οξυζενέ, τρίψτε ελαφρά πάνω στο λεκέ την πάστα που θα έχει δημιουργηθεί και περιμένετε να δράσει για μία περίπου ώρα.

Βότκα κυρίες και κύριοι

Η βότκα σας κάθεται καιρό στην κουζίνα; Αν έχετε εγκαταλείψει προ πολλού το ποτό, μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε για την καθαριότητα των ρούχων σας. Με αναλογία 1 προς 1, δημιουργήστε ένα μίγμα από βότκα και νερό, βάλτε το σε ένα απλικατέρ και ψεκάστε στα κίτρινα σημεία. Αφήστε το να δράσει για πολλές ώρες και μετά πλύντε το με τα υπόλοιπα ρούχα. Να και μια χρήση της βότκας που δεν είχατε σκεφτεί.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Σπιτικά παγάκια με βότανα και μυρωδικά

Her News

Tips ευεξίας για τον εαυτό μας όταν δεν νιώθουμε καλά

Her News

ΣΚ Rituals: Τι να κάνεις, δεις, διαβάσεις για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου

Her News