HerNews.gr
Ελλάδα

Μελέτη: Τα «τραύματα» της καραντίνας – Ποιοί και πως «χτυπήθηκαν» περισσότερο από την πανδημία

Τα παιδιά φαίνεται να είναι τα «θύματα» της καραντίνας και εκείνα τα «απόνερα» της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης. Καθώς έμειναν εκτεθειμένα σε επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας, μιας και παρέμειναν περιορισμένα σε κάποιες περιπτώσεις με έναν κακοποιητικό γονέα, αναφέρει έρευνα.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Κύπρου, όπου ο εγκλεισμός στο σπίτι έδειξε αύξηση κατά 30% (!) των περιστατικών βίας προς γυναίκες και παιδιά

 

Παράλληλα, μερίδα εφήβων που μεγάλωσαν σε προβληματικά περιβάλλοντα με κακοποιητικές συμπεριφορές και, την περίοδο του εγκλεισμού λόγω επιδημίας κλήθηκαν να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως διδασκαλία, παρουσίασαν βίαιη και παραβατική συμπεριφορά, μιμούμενοι ακραίες συμπεριφορές των γονιών τους.

Το bullying τείνει να γίνει συνήθης κατάσταση στα σχολεία, με τη λεκτική βία να προκρίνεται μεταξύ των μαθητών του δημοτικού. Και τη σωματική μεταξύ εκείνων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Περισσότεροι από τους μισούς στο σύνολο των μαθητών δέχονται διαφόρων μορφών bullying με έναν στους τρεις να υφίσταται εκφοβισμό μέσα στους χώρους του σχολείου.

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, αναφέρονται στη νέα ευρεία μελέτη υπό τον τίτλο «Η οδυνηρή δεκαετία ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ».

Της πανεπιστημιακού, αντιπροέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών και μέλους της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, νομικού και δημογράφου Ήρας Έμκε – Πουλοπούλου, που παρουσιάζει σε προδημοσίευση το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κεφάλαιο «παιδιά και νέοι της Ελλάδας», δηλαδή το μέλλον της χώρας, έχει την τιμητική του.

Μεγάλο πλήγμα οι περίοδοι εγκλεισμού λόγω κορονοϊού

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Στους -20°C η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία

HerNews ka

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πλημμύρισε η Αττική – Δείτε Video

Her News

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κελί του στις φυλακές Μαλανδρίνου

HerNews ka