HerNews.gr
Health

Τα άσπρα ή τα καφέ αυγά είναι καλύτερα για την υγεία μας;

avga

Σε τι οφείλεται το άσπρο και το καφέ χρώμα των αυγών που υπάρχουν;

Το χρώμα των αυγών, άλλοτε έχει καφέ και άλλοτε άσπρο χρώμα. Αυτή είναι η πρώτη φαινομενική διαφορά τους. Υπάρχει όμως στ’ αλήθεια κάποια άλλη διαφορά και αν ναι, πως μπορούμε να προσέξουμε;

Για το χρώμα του αβγού, παίζουν ρόλο

  • Τα γονίδια και
  • το είδος της κότας που τα γεννάει.

Συνήθως οι κότες που έχουν άσπρα φτερά και λευκούς λοβούς αυτιών γεννούν άσπρα αυγά, ενώ εκείνες που έχουν καφέ-κόκκινο φτέρωμα και κόκκινους λοβούς στα αυτιά κάνουν καφέ αυγά.

Τα καφέ αβγά έχουν περισσότερα οφέλη από τα λευκά;

Ουσιαστική διαφορά στα οφέλη, τα συστατικά και την γεύση μεταξύ των καφέ και άσπρων αυγών δεν υπάρχει. Κάποιες μελέτες στο παρελθόν έχουν δείξει, μια πάρα πολύ μικρή διαφορά στα ω-3, με νικητή το καφέ αβγό αλλά είναι τόσο μικρή που είναι ανάξια λόγου.

auga

Ποια η σημασία των αυγών εν γένει;

  • Ένα μόνο αυγό περιέχει 14 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Β, D και Ε, ενώ αποτελεί και κορυφαία πηγή ασβεστίου, σεληνίου και ιωδίου.
  • Περιέχει χολίνη που βοηθά στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου: Επιπλέον, παίζει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση των μεμβρανών των κυττάρων, επηρεάζοντας μια σειρά από ζωτικές λειτουργίες μέσα στο σώμα. Η χολίνη όχι μόνο βοηθά την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου, αλλά συμβάλλει στην καλή ηπατική λειτουργία και το μεταβολισμό, ενώ έχει βρεθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού.

αυγα

  • Διατηρεί την καλή υγεία των ματιών καθώς όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι φυσική πηγή βιταμίνης Α. Οι κρόκοι περιέχουν επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία μπορούν να αντισταθμίσουν κάποιες εκφυλιστικές διεργασίες που επηρεάζουν την υγεία των ματιών.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Αυτό το λαχανικό πλούσιο σε μαγνήσιο είναι ένας από τους πιο ισχυρούς αντιγηραντικούς συμμάχους

HerNews ka

Ποιες διατροφικές συνήθειες μπορούν να επιβαρύνουν το στομάχι μας;

Her News b

Κρυολόγημα: Αυτές είναι οι τροφές που θα σε τονώσουν

Her News b