HerNews.gr
Ελλάδα

Αναδρομικά για το ρεύμα: Ποιοί και πόσα θα λάβουν

ρευμα

Αναδρομικά για το ρεύμα: Θέμα ημερών είναι η καταβολή των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των νοικοκυριών για την κάλυψη του αυξημένου κόστους στους λογαριασμούς.

Στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως τις 31 Μαΐου του 2022. Με το επίδομα να κυμαίνεται από 18 έως 600 ευρώ ανάλογα με την επιβάρυνση.

Οι πληρωμές στους δικαιούχους θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, θα ολοκληρωθούν το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι στην αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα να έχουν δηλώσει τον αριθμό ΙΒΑΝ ενώ μπορούν να αξιοποιήσουν τα χρήματα, όπως επιθυμούν χωρίς καμία δέσμευση.

Το επίδομα χορηγείται στο φυσικό πρόσωπο που διαθέτει τον ΑΦΜ στον οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός και λαμβάνει την ενίσχυση για τον εν λόγω λογαριασμό.

Σε περίπτωση που ο ΑΦΜ στον οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός δεν αντιστοιχεί σε κανέναν από τους αιτούντες, το ποσό της ενίσχυσης για τον εν λόγω λογαριασμό επιμερίζεται ισόποσα στους αιτούντες.

Την αποζημίωση θα λάβουν τα νοικοκυριά με συνολική επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022 πάνω από 30 ευρώ. Το ποσό υπολογίζεται με βάση την συνολική επιβάρυνση από την αύξηση του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αφού αφαιρεθεί το άθροισμα των εκπτώσεων που έλαβαν τα νοικοκυριά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο από το κράτος και τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιστρέφεται το 60% για λογαριασμούς κύριας κατοικίας που έχουν εκδοθεί από την 01/12/2021 έως τις 31/05/2022 ανεξαρτήτως της περιόδου αναφοράς κατανάλωσης του λογαριασμού. Έτσι σε περίπτωση αν η συνολική επιβάρυνση στο διάστημα Δεκεμβρίου Μαΐου ανήλθε συνολικά στα 1.000 ευρώ και η κρατική επιδότηση ήταν 500 ευρώ, επί του υπόλοιπου ποσού των 500 ευρώ που πλήρωσε ο καταναλωτής θα λάβει το 60% δηλαδή 300 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έφη Παπαθεοδώρου: Δύσκολη η κατάσταση της υγείας της – Έβαλε βηματοδότη μετά από καρδιακό επεισόδιο

HerNews ka

Κολωνός: Ανατριχιαστικές οι εξελίξεις – 80 άτομα ίσως βίασαν τη 12χρονη στον οίκο ανοχής

Her News

Επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ: Αντίστροφη μέτρηση για την πασχαλινή επιταγή – Ποιοι και πότε θα τη λάβουν

Her News