HerNews.gr
Καριέρα

5 Χαρακτηριστικά για να σε σέβονται στη δουλειά σου

Κάθε επαγγελματίας, σε οποιοδήποτε στάδιο της καριέρας του, επιζητά να έχει το σεβασμό των συνεργατών του. Αυτό βέβαια δεν είναι διόλου εύκολο και έρχεται με τον καιρό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές σου που θα κάνουν τους γύρω σου να σε σέβονται στη δουλειά.

Ο σεβασμός από τους συναδέλφους και τους συνεργάτες σου είναι κάτι απαραίτητο αν θέλεις να κερδίσεις επαγγελματική αναγνώριση.

Ανακάλυψε λοιπόν 5 χαρακτηριστικά σου για να σε σέβονται στη δουλειά!

 5 Πράγματα που θα κάνουν τους συναδέλφους σου να σε σέβονται!

  1. Να παίρνεις πρωτοβουλίες

 Το να μπορείς να μπαίνεις μπροστά και να χαράσσεις το δρόμο είναι κάτι απαραίτητο αν θέλεις να ανέλθεις επαγγελματικά και να κερδίσεις το σεβασμό των άλλων. Δε μπορεί να στέκεσαι μονίμως πίσω και να ακολουθείς. Φυσικά αυτό προϋποθέτει εμπειρία και γνώσεις και δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως είναι σημαντικό με τον καιρό να παίρνεις πρωτοβουλίες και να πρωτοστατείς.

  1. Μη φοβάσαι να έρθεις σε αντιπαράθεση

 Η αντιπαράθεση στο εργασιακό περιβάλλον είναι κάτι που πολλοί φοβούνται. Ωστόσο, σε κάποιες περιστάσεις είναι απαραίτητη. Όταν χρειάζεται λοιπόν θα πρέπει να μπορείς να έρθεις σε αντιπαράθεση είτε με συναδέλφους είτε με πελάτες και προμηθευτές ή άλλου είδους συνεργάτες.
Μη φοβάσαι ότι κάτι τέτοιο θα κλονίσει τη σχέση. Αντίθετα, αν γίνει με ευγένεια και καλή διάθεση μόνο παραγωγική μπορεί να αποδειχθεί. Άσε που εσύ θα δείξεις γενναίος και δυναμικός.

  1. Τήρησε ότι έχεις συμφωνήσει- Πως να σε σέβονται στη δουλειά

 Το να είσαι φερέγγυος είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό για να εμπνέεις σεβασμό στο επαγγελματικό (και όχι μόνο) περιβάλλον. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να τηρείς ότι έχεις συμφωνήσει και να μην αναιρείς τα λόγια και τις υποσχέσεις σου. Μην παρασύρεσαι λοιπόν από τη στιγμή και υπόσχεσαι παραπάνω από όσα μπορείς ώστε να μην εκτεθείς μετά.

  1. Θέσε τα όρια σου

 Τα να θέτεις τα όρια σου είναι απαραίτητο για να σε σέβονται οι γύρω σου. Αυτό προϋποθέτει το να λες κάποιες φορές όχι και να μην είσαι το “καλό παιδί” πάντα. Μπορεί να σου ακούγεται κάπως σκληρό αλλά είναι απαραίτητο όταν μιλάμε για επαγγελματικές σχέσεις. Μόνο όταν τα όρια σου είναι σαφή δεν παραγνωρίζεσαι με τους συνεργάτες σου και μαθαίνουν να τα σέβονται.

  1. Να είσαι ευγενικός- Πως να σε σέβονται στη δουλειά

 Δύσκολα ένας άνθρωπος που είναι αγενής είναι σεβαστός από τους γύρω του. Έτσι λοιπόν, ότι και να έχεις να πεις θα πρέπει να το κάνεις πάντα με ευγένεια και τακτ. Δε χρειάζεται να προσβάλλεις και να μειώνεις κανέναν γιατί αυτό ρίχνει πρώτα απ’ όλα εσένα.

Πηγή: Ergasia.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Βάλε στόχους ανά εβδομάδα για να αλλάξεις την ζωή σου προς το καλύτερο

Her News

Πώς να εντοπίσετε έναν κακό χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

Her News

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές: Οδηγός επιβίωσης

Her News