HerNews.gr
BRIDE NEWS

Χρυσή χρονιά για τους γάμους το 2022 – Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέλουν να παντρευτούν

Το 2019 ήταν μία χρυσή χρόνια για την Ελληνική οικονομία, αφού άνθισε όχι μόνο ο τουρισμός που είχε μία από τις καλύτερες χρονιές της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και οι γάμοι, καθώς και όλοι οι κλάδοι που είναι συνυφασμένοι με αυτόν.

Οι προσδοκίες για το 2020 ήταν παρόμοιες με του 2019, με τη μόνη διαφορά πως δεν γνωρίζαμε πως μπροστά μας έρχεται μία πανδημία που θα άλλαζε τη ζωή μας για τα επόμενα χρόνια.

Ο κλάδος του γάμου όπως και όλοι οι κλάδοι σείστηκαν στις δονήσεις του σεισμού που λέγεται κορονοϊός. Τα μέτρα που έπρεπε να λάβουν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, ήταν λογικό να επηρεάσουν σε ποσοστό πτώσης τζίρου κατά 90% την αγορά του γάμου.

Ήταν τέτοιοι οι περιορισμοί στους γάμους που καθιστούσαν την πραγματοποίηση τους σχεδόν αδύνατη!

Έξι άτομα ανά τραπέζι, 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, και τέλος ο περιορισμός των ατόμων στα 50 το Σεπτέμβριο του 2020! Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί γάμοι αναβλήθηκαν για το 2021 με την ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά.

Τα πράγματα πήγαν όντως καλύτερα και υπήρχε μία σημαντική αύξηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν έφτασε ούτε καν κοντά στα νούμερα του 2019. Η πτώση σε σχέση με το 2019 ήταν 50% και όχι 90% του 2020.

Και ερχόμαστε τη χρυσή χρόνια του 2022, όπου οι γάμοι που είχαν αναβληθεί τις δύο προηγούμενες χρονιές αθροιστικά με τους νέους γάμους έχουν κατακλύσει τους χώρους δεξιώσεων κάνοντας πολύ δύσκολη την ανεύρεση ημερομηνία τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να βρει τις λίγες διαθέσιμες ημερομηνίες που υπάρχουν στα κτήματα. Ο Σεπτέμβριος δε, είναι ίσως ο πιο γεμάτος μήνας με εκδηλώσεις. Ελάχιστες ημερομηνίες υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες και κυρίως σε χώρους λιγότερο γνωστούς.

Το στοίχημα για το 2022 παίζεται πλέον το μήνα Οκτώβριο, μιας και από ότι φαίνεται από τα προηγούμενα χρόνια, το καλοκαίρι έχει μετατοπιστεί προς τα πίσω κάνοντας ασφαλή την επιλογή του για υπαίθριο γάμο, ειδικά μεσημβρινό!

Για τα ζευγάρια που θα επιλέξουν το 2023 για το γάμο τους, καλό είναι να ξεκινήσουν από τώρα την αναζήτηση χώρου για την επόμενη σεζόν, κάτι που συνίσταται ούτως ή άλλως ώστε να βρούν την ημερομηνία που θέλουν, αλλα και να μπορέσουν να έχουν πλήρη εικόνα του χώρου που έχουν επιλέξει, καθώς και να έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το μενού.

Ήδη για το 2023 υπάρχουν κρατήσεις στους χώρους δεξιώσεων και κυρίως την ημέρα του Σαββάτου.

Στην αναζήτηση του ζευγαριού για εκκλησία και χώρο δεξιώσεων καλό είναι να συνδυαστεί η εκκλησία με το χώρο, είτε όντας κοντά σε αυτό, είτε εντός του κτήματος, πράγμα που θα κάνει πολύ εύκολη την πρόσβαση των καλεσμένων χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται και να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους.

Πολλά ζευγάρια επιλέγουν να συνδυάσουν το μυστήριο του γάμου μαζί με βάπτιση εφόσον έχουν αποκτήσει παιδί, μειώνοντας έτσι ουσιαστικά στο μισό τα έξοδα, αφού η μία δεξίωση θα καλύψει και τα δύο μυστήρια!

Το κόστος εξαρτάται από το είδος του χώρου που θα επιλέξουμε από την ημέρα τον αριθμό ατόμων Και βέβαια το μενού και ποικίλλει από 30 ευρώ έως και πάνω από 100 το άτομο!

Στην αναζήτηση τους τα ζευγάρια συνήθως ρωτάνε το κόστος κατά κεφαλήν, χωρίς να γνωρίζουν τους ανωτέρω παράγοντες, πράγμα που καθιστά δύσκολο για ένα χώρο δεξιώσεων να δώσει ακριβή εκτίμηση.

Σε γενικές γραμμές όσο περισσότερα άτομα έχουμε, τόσο πέφτει το κατά κεφαλήν κόστος, αλλά το συνολικό κόστος ανεβαίνει καθιστώντας τα αντιστρόφως ανάλογα! Έτσι λοιπόν, είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε το συνολικό ποσό που θέλουμε να διαθέσουμε χωρίς να δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο κατά κεφαλήν κόστος.

Για παράδειγμα εάν θέλουμε να διαθέσουμε 10.000 ευρώ για ένα γάμο είτε έχει 100 ευρώ το κεφάλι με 100 καλεσμένους είτε έχει 50 ευρώ το κεφάλι με 200 καλεσμένους, είναι το ένα και το αυτό.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας τα ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με διάφορες τιμές, αλλά χωρίς ξεκάθαρη εικόνα του τι συμπεριλαμβάνει η τιμή! Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ή να υπολογίσουμε το τελικό κόστος εάν αυτό δεν είναι ξεκάθαρο στην προσφορά που λαμβάνουμε από τους χώρους, και τότε να συγκρίνουμε.

Συμπεριλαμβάνεται ο DJ/ηχοσύστημα; Υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση βροχής; Αν όχι, πόσο παραπάνω κοστίζουν αυτά; Υπάρχει εκκλησάκι; Συμπεριλαμβάνονται παρκαδόροι; Και άλλα πολλά που δυστυχώς κάποιοι χώροι, τα έχουν εκτός, δίνοντας μια πολύ ελκυστική τιμή για το αυτί, αλλα παίρνοντας μας παραπάνω χρήματα με το γάντι!

Για παράδειγμα το να επιλέξουμε ένα χώρο ο οποίος δεν έχει κάλυψη σε περίπτωση βροχής, σαφώς μπορεί να είναι πιο οικονομικό από έναν άλλο χώρο που έχει αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πως αν χρειαστεί να νοικιάσουμε εκτάκτως τέντα το κόστος εκτοξεύεται στα διπλάσια χρήματα!

Σημαντικό είναι να επιλέξουμε προσεκτικά το catering, αν είναι δυνατόν πηγαίνοντας σε κάποια εκδήλωση ώστε όχι μόνο να δοκιμάσουμε τις γεύσεις αλλά να παρατηρήσουμε το προσωπικό, τη συμπεριφορά του, την επάρκεια του φαγητού, τη θερμοκρασία του, το αν μένει φαγητό μετά το σερβίρισμα όλου του κόσμου ακόμα και αν τα αναψυκτικά είναι σε μπουκαλάκι ή σε ποτήρι με πάγο!

Δυο catering μπορεί να έχουν για το ίδιο μενού διαφορετικές τιμές αλλά πάντα κάτι κρύβεται από πίσω στην περίπτωση του φθηνότερου!

Τέλος, κατά την έρευνα σας στους χώρους δεξιώσεων θα νιώσετε αμέσως ποιος επαγγελματίας σας εμπνέει εμπιστοσύνη, σας εξηγεί όλες τις λεπτομέρειες, και θα μπορέσετε να ακολουθήσετε το ένστικτο σας για ένα τέλειο γάμο!

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νυφικό: Η ιστορία και η εξέλιξη του – Πως καθιερώθηκε το λευκό χρώμα

Her News

Γάμος: 3 παραδόσεις που λατρεύουμε αλλά δεν προέρχονται από την Ελλάδα

Her News b

Κλασσικό μπλε: Πώς να το βάλετε στον γάμο σας

Her News