HerNews.gr
Ελλάδα

Antonov: Διαμελισμένα πτώματα κατέγραψε το drone – Θρίλερ με τη λευκή ουσία, «καμπανάκι» για το φορτίο

Antonov: Την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις ούτε, όμως, και η επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

Ουκρανοί οι 8 νεκροί

Στο μεταξύ, ουκρανικής καταγωγής ήταν οι 8 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που έχασαν τις ζωές τους κατά τη συντριβή του Antonov, το βράδυ του Σαββάτου, στην Καβάλα.

Στο σημείο της συντριβής μετέβη νωρίτερα ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Βαντίμ Σαμπλούκ (Vadym Sabluk), ο οποίος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Ο Ουκρανός γενικός πρόξενος ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές για την εξέλιξη των ερευνών και ενημέρωσε ο ίδιος, με τη σειρά του, για την ταυτότητα των οχτώ μελών του πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους. Όπως δήλωσε, ήταν όλοι ουκρανικής καταγωγής.

Και ο Λόχος Βιολογικής Άμυνας στις έρευνες

Να σημειωθεί ότι το Βελιγράδι επιβεβαίωσε πλέον ότι το Antonov μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών. Στην Καβάλα μεταβαίνει o Eιδικός Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Άμυνας, με εντολή ΓΕΕΘΑ. Η πρώτη αποστολή του κλιμακίου, δύναμης 14 ατόμων, είναι να ερευνηθεί η τυχόν τοξικότητα στην περιοχή. Εκτιμάται ότι μέχρι τις 14:00 θα έχει βγει το πρώτο πόρισμα.

Διαμελισμένα πτώματα

Από νωρίς τα ξημερώματα την περιοχή της συντριβής «χτενίζει» ειδικό drone της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το drone της Πυροσβεστικής κατέγραψε πτώματα επιβαινόντων, κάποια εκ των οποίων είναι διαμελισμένα.

Επιπλέον, η θερμική κάμερα δεν έδειξε κανένα σημείο ζωής, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Να σημειωθεί ότι ειδικοί έχουν δώσει οδηγίες στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και να μη χρησιμοποιούν κλιματιστικό.

 

Λευκή ουσία

Νωρίτερα, ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριος Αποστολίδςη, επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας στην Καβάλα, δήλωσε ότι «άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ειδικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια».

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Τιμή σε εκείνους που φυλάγουν Θερμοπύλες» – Συγκίνησε ο πιλότος της Ομάδας Ζευς στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Her News

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

Her News

Πάτρα: Θρήνος για την 14χρονη Χριστίνα – Με τον θάνατό της χαρίζει ζωή σε Αθήνα, Αυστρία, Ιταλία

Her News b