HerNews.gr
DECORNEWS

Κάνε το δωμάτιο πιο δροσερό χωρίς κλιματιστικό

dwmatio

Είναι λίγο που το καλοκαίρι η ζέστη είναι ανυπόφορη, είναι που η ΔΕΗ έχει φτάσει στα ύψη και έτσι ψάχνουμε όλοι πως θα μειώσουμε τη χρήση του κλιματιστικού, διατηρώντας το δωμάτιο δροσερό.

Και επειδή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένουμε καύσωνα το επόμενο διάστημα, αναζητήσαμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε το δωμάτιο πιο δροσερό, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κλιματιστικό και έτσι να έχουμε μια win win κατάσταση και από την πλευρά μας και από το ρεύμα.

Αυτά είναι τα tips για ένα πιο δροσερό δωμάτιο

Κλείσε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσεις την θερμοκρασία στο δωμάτιο σου. Η χρήση σκοτεινών κουρτινών ή κουρτινών συσκότισης θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του δωματίου ειδικά τις ώρες που ο ήλιος είναι πιο δυνατός.

Άνοιξε τα παράθυρα και τις εσωτερικές πόρτες τη νύχτα

Το βράδυ, ο ήλιος έχει φύγει και μπορείς να απολαύσεις το νυχτερινό αεράκι. Φρόντισε να ανοίγεις καλά τα παράθυρα και τις εσωτερικές πόρτες στο σπίτι για να δημιουργήσεις ρεύμα που θα σε δροσίσει.

Τοποθέτησε πάγο ή δροσερό νερό μπροστά από έναν ανεμιστήρα (εάν έχεις)

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι να βάζεις κρύο νερό ή πάγο μπροστά από τον ανεμιστήρα ενώ είναι αναμμένος. Αυτό θα κάνει τον ανεμιστήρα να φυσήξει το νερό γύρω γύρω κάνοντας έτσι το δωμάτιό σου πιο δροσερό.

dwmatio

Βάλε τα σεντόνια σου στο ψυγείο

Ναι, κι όμως! Βάλε τα σεντόνια στο ψυγείο (κατά προτίμηση μεταξωτά και βαμβακερά) για λίγες ώρες ή στην κατάψυξη για μερικά λεπτά. Τοποθέτησέ τα μέσα σε μια πλαστική σακούλα για να μην αποκτήσουν κάποια ανεπιθύμητη μυρωδιά. Στρώσε αργότερα με αυτά το κρεβάτι στο δωμάτιο και ετοιμάσου να εκπλαγείς με το πόσο δροσιά θα νιώθεις για ολόκληρο το βράδυ, από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

dwmatio

Κλείσε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς

Οι συσκευές παράγουν θερμότητα ακόμα και όταν είναι κλειστές. Μείωσε αισθητά την θερμοκρασία σε ολόκληρο το σπίτι η στο δωμάτιο βγάζοντας από την πρίζα όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς. Τέλος, μην κοιμάσαι ποτέ με το κινητό να φορτίζει δίπλα σας.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς θα καταφέρεις να κρατήσεις ζωντανή την ορχιδέα στο σαλόνι σου

Her News

5 χρώματα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα αν τα χρησιμοποιήσετε στο υπνοδωμάτιό σας

HerNews ka

Διακόσμηση με καθρέφτες – Ιδέες και κανόνες για το πώς να τους χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας

HerNews ka