HerNews.gr
Διεθνή

Βρετανία: Ιστορικός καύσωνας χτυπά τη χώρα

Βρετανία

Βρετανία: Σήμερα είναι πιθανό να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας των 38,7C, αφού οι μετεωρολόγοι εξέδωσαν κίτρινη προειδοποίηση για “ακραία ζέστη” στα ανατολικά, νότια και κεντρικά τμήματα της Σκωτίας, η οποία ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ωστόσο, η αφόρητη ζέστη στη Βρετανία ασκεί πρόσθετη πίεση στο NHS, με τις προγραμματισμένες επεμβάσεις να πρέπει τώρα να “μειωθούν”, καθώς τα χειρουργεία “ζεσταίνονται πολύ” – ένα μέτρο που εφαρμόστηκε τελευταία φορά στην αρχή της πανδημίας Covid-19.

Τα τμήματα επειγόντων σε ολόκληρη τη χώρα είναι υπερφορτωμένα και φτάνουν σε πλήρη πληρότητα λόγω της αύξησης των κλήσεων στο βρετανικό ΕΚΑΒ για περιστατικά που σχετίζονται ή προκύπτουν από την έντονη ζέστη.

Οι επικεφαλής της υγείας παροτρύνουν τώρα τους Βρετανούς να «βάζουν τακτικά αντηλιακό» για να μειώσουν την πίεση στο NHS και να μειώσουν τις εισαγωγές για ασθένειες που σχετίζονται με τη ζέστη, εκτός αν πρόκειται για επείγον περιστατικό.

Βρετανια

«Το NHS δεν είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα. Τις τελευταίες 48 ώρες ακούσαμε ότι ορισμένα νοσοκομεία πρέπει να μειώσουν τον αριθμό των προγραμματισμένων χειρουργείων, καθώς υπάρχει υπερβολική ζέστη. Όλα αυτά συνθέτουν μια πραγματική πρόκληση για τα ιδρύματα και ενώ αυξάνονται τα κρούσματα COVID-19 και υπάρχει ανάγκη να μειωθούν οι καθυστερήσεις περίθαλψης που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μετά από συνεδρίαση της επιτροπής έκτακτης ανάγκης Cobra, ο υπουργός Υγείας Steve Barclay δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί οι κλήσεις στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ το London Ambulance δήλωσε ότι αναμένει έως και 8.000 κλήσεις μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας – με τα χειρότερα να μην έχουν έρθει ακόμα.

καυσωνας

Ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει τους 40C (104F) στο Peterborough, το Grantham και το Doncaster την Τρίτη – με 95% πιθανότητα να σπάσει το ρεκόρ των 38,7C.

Πηγή: www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Kris Jenner: Είναι η πιο πλούσια Kardashian; Αυτή είναι η τεράστια περιουσία της

HerNews ka

Αντζελίνα Τζολί: «Ο Μπραντ Πιτ πήγε να πνίξει ένα από τα παιδιά μας»

Her News

Η Παναγία των Παρισίων ανοίγει ξανά 4 χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά – Πιο εντυπωσιακή από ποτέ

Her News