HerNews.gr
Ελλάδα

Καμπανάκι για το επόμενο τριήμερο: Μετά τα μελτέμια, καύσωνας

fwtia

Τα ισχυρά μελτέμια των τελευταίων ωρών αποτελούν τον μεγαλύτερο εχθρό των πυροσβεστών αλλά και των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Νέο «καμπανάκι» μετεωρολόγων για καιρικές συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές το επόμενο τριήμερο. Από μελτέμια, καύσωνας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο αέρας αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες. Όμως η κατάσταση σε ότι αφορά στην αγωνία για τις φωτιές δεν πρόκειται να σταματήσει αφού ο αέρας δίνει την θέση του στον καύσωνα. Και αυτό γιατί, οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ικανές από μόνες τους να δημιουργήσουν αναζωπυρώσεις.

φωτια

Η πρόβλεψη Καλλιάνου
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη χώρα μας από την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Όπως έγραψε στο Facebook:

«Φαίνεται ότι τουλάχιστον για 3-5 ημέρες θα μας επισκεφτούν αυτές οι θερμές αέριες μάζες. Ο υδράργυρος στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα, θα αγγίξει τους 40-41 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανάρτησή του:

προγνωση

Πηγή: www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ρόδος: Η τουριστική κίνηση στο νησί μετά την καταστροφική πυρκαγιά

HerNews ka

Φωτιά στον Κολωνό: Συνελήφθη ο πατέρας – Οδηγείται στον Εισαγγελέα

Her News

Τέμπη: Σήμερα η κηδεία της 34χρονης Αθηνάς – Εκείνη σκοτώθηκε, ο άντρας της σώθηκε επειδή πήγε τουαλέτα – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

HerNews ka