HerNews.gr
Health

«Κένταυρος»: Τα συμπτώματα που δείχνουν μόλυνση με την νέα υποπαραλλαγή που εξαπλώνεται σαν «χταπόδι»

Ο «Κένταυρος» είναι η τελευταία υποπαραλλαγή της νόσου και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί κρούσματα στη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες χώρες.

Η παραλλαγή «Κένταυρος» είναι γνωστή και ως παραλλαγή Όμικρον BA.2.75, είναι στενά συνδεδεμένη με τις παραλλαγές BA.5 και BA.2, αλλά μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη πιο γρήγορα από τα «ξαδέλφια» της, όπως γράφει η «Mirror».

Επιστημονικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν χαρακτηρίσει την παραλλαγή «Κένταυρος» ως «παραλλαγή υπό παρακολούθηση», ενώ η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δρ Soumya Swaminathan, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να προσδιοριστεί πόσο θανατηφόρος είναι.

Όπως πάντα, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς η κατανόηση των συμπτωμάτων μπορεί μόνο να βοηθήσει την κατάσταση. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) χαρακτήρισε τον BA.2.75 ως «παραλλαγή υπό παρακολούθηση» στις 7 Ιουλίου. Αυτό υποδηλώνει ότι η παραλλαγή μπορεί να είναι πιο μεταδοτική από τα προηγούμενα στελέχη, αν και τα δεδομένα εξακολουθούν να συγκεντρώνονται.

Τα συμπτώματα της παραλλαγής «Κένταυρος» πιστεύεται ότι είναι παρόμοια με τις προηγούμενες παραλλαγές της ‘Ομικρον. 

Ωστόσο, καθώς η νέα υπο-παραλλαγή βρίσκεται ακόμη υπό μελέτη, είναι σημαντικό να κατανοήσετε όλα τα πιθανά συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε.

Η παραλλαγή «Κένταυρος» έχει απαριθμήσει όλα τα σημεία και τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν οι άνθρωποι με Covid-19:

– Υψηλή θερμοκρασία ή ρίγος (ρίγος).
– Νέος, συνεχής βήχας. Αυτό σημαίνει ότι βήχετε πολύ, για περισσότερο από μία ώρα ή τρία ή περισσότερα επεισόδια βήχα σε 24 ώρες.
– Απώλεια ή αλλαγή της αίσθησης της όσφρησης ή της γεύσης
– Δύσπνοια
– Αίσθημα κόπωσης ή εξάντλησης
– Πόνος στο σώμα
– Πονοκέφαλος
– Πονόλαιμος
– Βουλωμένη μύτη ή καταρροή
– Απώλεια όρεξης
– Διάρροια
– Αίσθημα αδιαθεσίας ή αδιαθεσία

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Προστασία από τις αλλεργίες του φθινοπώρου

Her News

8 συμβουλές για να προστατευτούμε από τον καύσωνα

Her News

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Her News