HerNews.gr
Ελλάδα

Έβρος: Μάχη να σωθεί το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Νύχτα θρίλερ πέρασε ο Έβρος, με την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς να συνεχίζει να καίει στις παρυφές του εθνικού πάρκου.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 14.30 το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου.


Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η περαιτέρω ενίσχυση με τα εναέρια μέσα που απογειώθηκαν σε δύο κύματα και συγκεκριμένα, 2 Mi8, 2 Erickson, 2 PZL, 2 CL415, ένα ΑΒ214 και ένα ΒΚ117.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή την ώρα επιχειρούν 291 πυροσβέστες και 65 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Η κατάσταση στον Έβρο παραμένει δύσκολη, καθώς η φωτιά αυτή την ώρα καίει πυκνό πευκοδάσος (τραχεία πεύκη) σε ένα μοναδικό οικοσύστημα με πλούσια πανίδα ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η φωτιά έκαιγε στις παρυφές του δάσους.

Αν και η φωτιά είχε καθηλωθεί λόγω των ασθενών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι οι φλόγες κινούνται σε πυκνό και ώριμο πευκοδάσος

Η έκτασή του υπολογίζεται σε 2 χιλιόμετρα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά βρίσκεται μέσα στο εθνικό πάρκο. Για την ώρα δεν φαίνεται να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καύσιμα: Aνοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση – Πως θα κάνετε την δήλωση

Her News

Το ΥΠΟΙΚ παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις προς την “Κιβωτό του Κόσμου” με απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα

Her News b

Σε κατάσταση σοκ η Ρούλα Πισπιρίγκου μηνύει δημοσιογράφους

Her News