HerNews.gr
DECORNEWS

Feng shui: 6 μυστικά για καλή ενέργεια και πλούτο στο σπίτι μας

Η φιλοσοφία του Feng Shui γεννήθηκε στην Κίνα πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, με πηγή έμπνευσης τη φύση. Η ενέργεια πρέπει να κυλά ανεμπόδιστα στον χώρο που μας περιβάλλει, σύμφωνα με το Feng Shui.

Σκοπός του Feng Shui είναι η αρµονική τοποθέτηση των αντικειμένων στο σπίτι μας, έτσι ώστε να μην μπλοκάρονται οι ενέργειες που διαπερνούν το χώρο.

Η ενέργεια Τσι είναι η βάση της φιλοσοφίας του Feng Shui με πέντε βασικά στοιχεία: Νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Αυτά τα στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοσχετίζονται.

Τα μυστικά για καλή ενέργεια και πλούτο στο σπίτι σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία είναι τα εξής:

  • Η είσοδος του σπιτιού είναι το πρώτο που πρέπει να δώσεις έμφαση, σύμφωνα με το Feng Shui

Πρέπει να είναι η ανεμπόδιστη, ώστε να κυλάει η ενέργεια αρμονικά. Να είναι παράλληλα καθαρή, χωρίς περιττά πράγματα, πρέπει λοιπόν να καθαρίσεις το χώρο μπροστά από την εξώπορτα του σπιτιού, ώστε να είναι ομαλή η πρόσβαση της ενέργειας στο εσωτερικό.

  • Το πως έχεις τοποθετήσει τα έπιπλα μπορεί να μπλοκάρει τη θετική ενέργεια

Μην τοποθετείτε τα έπιπλα με πλάτη προς τα σημεία εισόδου. Ο καναπές πρέπει να έχει την πλάτη του προς τον τοίχο και να μην βρίσκεται μπροστά, κάθετα ή παράλληλα με την πόρτα της εισόδου σας.

Μη βάλετε τον καναπέ ή αλλά έπιπλα με την πλάτη προς τα παράθυρα ή τις πόρτες. Η ενέργεια μπλοκάρεται στο χώρο όταν δε βρίσκει δίοδο και αυτό είναι αρνητικό. Πρέπει να υπάρχει πάντοτε διάδρομος ανάμεσα στα έπιπλα, για να είναι υπάρχει ροή θετικής ενέργειας στο σπίτι.

  • Όχι σπασμένα αντικείμενα στο σπίτι

Τα σπασμένα ή ραγισμένα αντικείμενα στο σπίτι σας, υπονοούν πως κάτι σπασμένο υπάρχει στη ζωή σας ή πρόκειται να σπάσει σύντομα. Φτιάξε οτιδήποτε έχει σπάσει ή καλύτερα πέταξε το. Φρόντισε να αερίζεις το χώρο σου όσο γίνεται πιο συχνά και να απομακρύνεις αντικείμενα που σε κρατάνε στο παρελθόν.

  • H ακαταστασία είναι απαγορευτική

Η ακαταστασία επηρεάζει την ατμόσφαιρα όλου του χώρου, καθώς μπλοκάρει την ενέργεια. Θα πρέπει να είναι καθαρό και οργανωμένο το σπίτι, για να υπάρχει και θετική ενέργεια μέσα σε αυτό. Μάζεψε τα παπούτσια από τη μέση, βάλε στην ντουλάπα τακτοποιημένα τα ρούχα σου και απομάκρυνε καθετί περιττό από το χώρο.

  • Προσοχή με τους καθρέφτες

Οι καθρέφτες, σύμφωνα με τους κανόνες του Feng Shui, χρειάζονται μεγάλη προσοχή σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού κι αν βρίσκονται.
Μην τοποθετείτε καθρέφτες απέναντι από την εξώπορτα του σπιτιού σας γιατί αντανακλάται πάλι έξω η καλή ενέργεια που μπαίνει μέσα στο σπίτι σας. Ακόμα, μη τοποθετήσετε καθρέφτη απέναντι από το κρεβάτι σας, όπου όταν ξαπλώνετε να βλέπετε το είδωλό σας. Όταν κοιμάστε, αποβάλλετε την ένταση της ημέρας, με τον καθρέφτη θα αντανακλάται πίσω σε εσάς, εμποδίζοντας τον καλό ύπνο και την ξεκούραση σας.

  • Προσοχή στην τουαλέτα.. Έτσι φεύγουν τα λεφτά σας!

Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, η αιτία που τα χρήματα φεύγουν τόσο γρήγορα, είναι τα ακάλυπτα σιφόνια και το σηκωμένο καπάκι της τουαλέτας. Μην ξεχνάς, η πόρτα του μπάνιου πρέπει να είναι πάντα κλειστή και το καπάκι κατεβασμένο!

Ακολουθώντας τους κανόνες του Feng Shui πολλοί πιστεύουν πως μπορούμε να έχουμε καλοτυχία, υγεία, ευημερία, πλούτο και ευτυχία στο σπίτι μας!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μουσείο Μπενάκη και Dior: Η μεγάλη συνεργασία

Her News

Οι 5 αποχρώσεις που οι σχεδιαστές επιλέγουν για να κάνουν ένα σαλόνι εξαιρετικά άνετο

HerNews ka

Πως να απομακρύνετε τη μυρωδιά του καπνού από το σπίτι σας

HerNews ka