HerNews.gr
DECORNEWS

Οργάνωσε σωστά το ψυγείο σου και εξοικονόμησε χώρο

psugeio

Ψέματα δεν μπορώ να πω. Όσον αφορά την οργάνωση του ψυγείου, δεν θα βρεις χειρότερη από εμένα. Προσπαθώ κάθε φορά να τακτοποιήσω τα πράγματα μέσα στο ψυγείο σωστά και δομημένα και καταλήγω να έχω κατσαρόλα στο ένα ράφι, διάσπαρτες ντομάτες πάνω κάτω και τα υλικά για τοστ κάπου στη μέση να περιφέρονται δεξιά και αριστερά.

Καταλαβαίνεις λοιπόν τη χαρά μου, όταν μπόρεσα να βρω και να ταξινομήσω στο μυαλό μου τα τιπς για σωστή οργάνωση των πραγμάτων μέσα στο ψυγείο. Ένα επιφώνημα νίκης ήρθε στο προσκήνιο.

Ξεκινάμε

Για να οργανώσεις με τον πιο τέλειο τρόπο το ψυγείο σου, θα πρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν. Άδειασέ το εντελώς και άπλωσε τα συσκευασμένα προϊόντα στους πάγκους της κουζίνας ή σε καθαρές επιφάνειες, ώστε να μπορείς να δεις τα πάντα πριν αποφασίσεις τι αξίζει να μπει ξανά στο ψυγείο. Πέτα τα ληγμένα τρόφιμα και κράτα μόνο αυτά που σκοπεύεις να καταναλώσεις ή που χρειάζεσαι.

Τοποθέτησε τα ωμά τρόφιμα στο χαμηλότερο ράφι

Τα ωμά πουλερικά πρέπει να βρίσκονται πάντα στο κάτω μέρος του ψυγείου, καθώς μπορεί να μεταφέρουν σαλμονέλα. Επομένως θα πρέπει να τα τοποθετήσεις κάτω από οτιδήποτε άλλο, ώστε να μην μπορεί να διαρρεύσει σε έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.

psugeio

Δημιούργησε ζώνες

Στη συνέχεια, εξέρασε τους πιο συχνούς λόγους που εσύ ή η οικογένειά σου ανοίγετε το ψυγείο και δημιούργησε ζώνες για ευκολότερη πρόσβαση σε αυτά τα συχνά χρησιμοποιούμενα τρόφιμα. Δημιούργησε μια ζώνη σνακ, μια ζώνη ποτών και μια ζώνη έτοιμων γευμάτων. Να θυμάσαι ότι τα περισσότερα ψυγεία μπορούν να προσαρμόσουν τα ράφια για να δημιουργήσουν χώρο για τις συγκεκριμένες ανάγκες σου. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται να αφαιρείς τα καρυκεύματα στο τέλος της ημέρας για να φτάσεις αυτό το μπουκάλι κρύου νερού που σταδιακά έφτασε στο πίσω μέρος του ψυγείου.

 Αποθήκευσε όλα τα τρόφιμα σε επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία

Κάνε το ψυγείο σου πιο λειτουργικό από ποτέ αποθηκεύοντας τα τρόφιμα σε επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία – στοιβάζονται όμορφα και είναι καθαρά ώστε να μπορείς να δεις τι περιέχουν.

Βάλε τα είδη παντοπωλείου στο πίσω μέρος του ψυγείου

Πολύ συχνά, όταν φέρνουμε στο σπίτι νέα προϊόντα από το παντοπωλείο, τα τοποθετούμε ακριβώς μπροστά. Ωστόσο, με το να αποθηκεύεις τα πράγματα μπροστά, τα προϊόντα που έχουν λήξει ή σύντομα θα λήξουν θα επανεμφανιστούν ως υπενθύμιση είτε να τα πετάξεις είτε να τα χρησιμοποιήσεις πριν χαλάσουν. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια καθαρή και οργανωμένη ρύθμιση.

psugeio

Ε τώρα μάλιστα. Ένας ολόκληρος οδηγός για να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά που θα ταξινομήσω τα προϊόντα στο ψυγείο μου. Εύχομαι καλή τύχη και σε εσένα που θα δοκιμάσεις τα βήματα!

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

H «ξεπερασμένη» τάση για τοίχους που κάποτε θεωρούσαμε παρελθόν ανανεώθηκε – Είναι πολύ καλύτερη αυτή τη φορά

HerNews ka

Γρήγορες λύσεις για να κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει με το Pinterest

Her News

Ο οδηγός για ρούχα πάντα σιδερωμένα: Πώς να αποφύγετε το σίδερο μετά το πλύσιμο

HerNews ka