HerNews.gr
Ελλάδα

Φωτιά στη Λέσβο: Εκκενώνεται η Βρίσα

Λεσβος

Η μεγάλη φωτιά στη Λέσβο συνεχίζει να μαίνεται. Η Βρίσα εκκενώνεται, καθώς οι οι φλόγες βρίσκονται πλέον 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της φωτιάς, καθώς προβληματίζουν οι αναζωπυρώσεις. …

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Νότια Λέσβο σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ξέφυγε Δυτικά και βρίσκεται μεταξύ Βρίσας και Βατερών.

Το μεσημέρι δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της Βρίσας, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Αυτή τη στιγμή στο μέτωπο επιχειρούν 81 πυροσβέστεςπέντε ομάδες πεζοπόρου και 20 οχήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία Air Tractores, δύο Καναντέρ και ένα ελικόπτερο Mi-8, ενώ συμβάλλουν και τα PZL από τη Λέσβο.

φωτια

Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους και όλους τους αγρότες του νησιού σήμερα Κυριακή με το πρώτο φως της ημέρας να είναι έτοιμοι με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ με δεξαμενές νερού ώστε να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου Βατερών.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από χθες» ανέφερε πάντως στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Αξής, Αντιδήμαρχος πολιτικής Προστασίας στη Δυτική Λέσβο. Τόνισε ότι στον οικισμό Βατερά ο οποίος δεν απειλείται, η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται στις αναζωπυρώσεις.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο που κινείται παράλληλα με το χωριό Βρίσα ωστόσο δεν απειλούνται σπίτια. Ο κ. Αξής επισήμανε ότι χθες κάηκαν 4-5 σπίτια, ενώ αναφερόμενος στην οικολογική καταστροφή τόνισε ότι είναι ανυπολόγιστη.

Πηγή: www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έρευνα αποκαλύπτει τι θεωρούν και τι όχι οι άνδρες «σεξουαλική παρενόχληση» στον χώρο εργασίας

Her News

Ανατροπή για τον Γιάννη Γιοκαρίνη: «Δεν έχει γίνει τίποτα, να το βγάλετε από τα μανταλάκια» λέει η σύζυγός του

HerNews ka

Πως θα λειτουργήσει το πλαφόν στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας: Όλο το πακέτο μέτρων για το ρεύμα

Her News b