HerNews.gr
Συνεντεύξεις

O Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης μιλά στο HerNews: «Θέλουμε άμεση σχέση και επαφή με τους πολίτες»

Ο Παύλος Μαρινάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εκτός από μάχιμος δικηγόρος, είναι και Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 2021. Μαζί είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τους νέους και την πολιτική. 

Συνέντευξη στο HerNews και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Βρανάκη

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την πολιτική; Η πολιτική σου δράση έχει ξεκινήσει από τα φοιτητικά σου χρόνια σωστά;

«Η ενεργή μου ενασχόληση με την πολιτική ξεκίνησε -όπως πολύ σωστά είπατε- στην Κομοτηνή, όπου σπούδασα. Το ενδιαφέρον μου όμως υπήρχε πάντα και κυρίως λόγω του αείμνηστου παππού μου Παύλου, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στην πολιτική ζωή της Πάτρας.
Όταν έχεις μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά και τους πολίτες είναι δύσκολο να μην σε επηρεάσει.
Έτσι κι εγώ, από τα 19 μου έγινα μέλος της ΔΑΠ στην Νομική Κομοτηνής βλέποντας πράγματα που μπορούσαν να γίνουν καλύτερα στο Πανεπιστήμιο, θέλοντας να προσπαθήσω να τα αλλάξω.»

«Δεν ξέρω αν ακούγεται ρομαντικό ή κλισέ αλλά με την πολιτική «μπλέκεσαι» γιατί θες να δεις ένα κομμάτι της κοινωνίας να γίνεται καλύτερο. Γιατί θες να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου ή να αποκαταστήσεις μια αδικία.
Και όταν το κάνεις με ειλικρίνεια, όταν ακούς τα προβλήματα και δεν χρησιμοποιείς τους ανθρώπους σαν «μηχανές δημιουργίας ψήφων» – όπως έχουμε δει την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει εκατοντάδες φορές-, οι πολίτες το αναγνωρίζουν.»

«Αυτό είναι που κάνω κι εγώ μαζί με στελέχη του κόμματος και της Κυβέρνησης, κάθε φορά που επισκεπτόμαστε Δήμους της Αττικής και νομούς σε όλη την Ελλάδα. Πλησιάζουμε τους πολίτες, μιλάμε μαζί τους για το έργο της Κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα ακούμε, καταγράφουμε τα προβλήματά τους και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις.»

Δεν έχουμε συναντήσει κανέναν που να μας πει «δεν κάνατε τίποτα».

«Έχουμε μιλήσει όμως άμεσα και ειλικρινά με πολίτες που μας είπαν «εκεί πρέπει να κάνετε περισσότερα». Ο σκοπός μας λοιπόν, είναι ακριβώς αυτός: να μπορέσουμε να έχουμε άμεση επαφή με τους πολίτες, να συνεχίσουμε να δυναμώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε και να τηρήσουμε τη Συμφωνία Αλήθειας που σύναψε με τους Έλληνες πολίτες το 2019.»

Ποια είναι η άποψη σου για τα social media και τον ρόλο τους στην πολιτική;

«Κάθε εποχή έχει το δικό της μέσο για την ενημέρωση και την επικοινωνία. Τα social media ξεκίνησαν σαν ένα εργαλείο για την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων. Τώρα πια είναι ένα ισχυρό κομμάτι της καθημερινότητάς μας αλλά και της ενημέρωσης-ειδικά για τους νεότερους- και της πολιτικής. Τα social media στην πολιτική έχουν δύο όψεις.»

«Πρώτον, αυτή της επικοινωνίας με πολύ ευρύτερο κοινό και δεύτερον αυτή της διάδοσης των ειδήσεων. Πολλές φορές, τα trends στο Twitter ή στο Tik-Tok δημιουργούν ειδήσεις, δίνουν ώθηση στις εξελίξεις, αποκαλύπτουν ζητήματα επικαιρότητας και αυτό γιατί η ανωνυμία δίνει τη δυνατότητα για πιο ελεύθερη έκφραση, ίσως και έκφραση χωρίς συνέπειες.
Από τη μια μεριά αυτό είναι κάτι που μπορεί να αναδείξει προβλήματα ή και καλές ειδήσεις -για να μην εστιάζουμε πάντα και μόνο στα αρνητικά- αλλά από την άλλη μπορεί να λειτουργήσει σαν μια αλυσίδα διασποράς fake news ή στρέβλωσης της πραγματικότητας.»

«Αυτό το κομμάτι όμως είναι που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο από όλα και να δίνουμε τη μεγαλύτερη σημασία. Να ελέγχουμε τις ειδήσεις και την αξιοπιστία τους πριν μπούμε σε ένα κυκεώνα είτε καλής είτε κακής κριτικής.»

«Η ανωνυμία των social media δεν έχει συνέπειες για τον «ανώνυμο» γράφοντα, αλλά έχει συνέπειες για όλους μας. Έχουμε δει ψευδείς ειδήσεις να σπιλώνουν υπολήψεις, έχουμε δει ακόμα και κινήματα να απειλούν ζωές, όπως οι συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών. Η δύναμη των social media είναι αδιαμφισβήτητη, απλώς πρέπει να προσέχουμε πως την μεταχειριζόμαστε.»

Στους νέους σήμερα που αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση και γυρίζουν την πλάτη στους πολιτικούς και τους αποδοκιμάζουν τι θα έλεγες;

«Τα προηγούμενα χρόνια η χώρα πέρασε από ένα κύκλο κρίσεων που οφείλονταν κατά κύριο λόγο στη λογική της πλειοδοσίας, αφού για πολλά χρόνια η χώρα μας ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της με αποτέλεσμα να την «πληρώσουν» οι νεότερες γενιές.
Η οικονομική κρίση και η γενικευμένη αναταραχή που αυτή δημιούργησε στην κοινωνία, έφερε κυρίως στους ανθρώπους της γενιάς μου μια δυσπιστία για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος και το ρόλο των πολιτικών.»

«Πέρασε, ειδικά στους νεότερους ανθρώπους, που γνώρισαν την πολιτική εν μέσω κρίσεων, μια νοοτροπία ότι όλα τα κόμματα και όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι. Εγώ αυτό που θα ήθελα να τους πω είναι ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».
Και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το έχουν αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία τα τρία τελευταία χρόνια.»

«Παρά τις αντιξοότητες και τις αλλεπάλληλες κρίσεις που έχουν πλήξει την ανθρωπότητα και την χώρα μας σε αυτό το διάστημα, κατάφεραν να υλοποιήσουν με συνέπεια το προεκλογικό τους πρόγραμμα, ενισχύοντας ταυτόχρονα λόγω των εκτάκτων συνθηκών τόσο τις κρατικές δομές, όσο και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε κάθε ευκαιρία και θα συνεχίσουν να το κάνουν για όσο χρειάζεται.»

«Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, τα νέα έργα υποδομής, οι μειώσεις φόρων, το Εθνικό Σχέδιο για την νέα γενιά, η ψηφιακή επανάσταση, οι δεκάδες επενδύσεις από κολοσσούς όπως η Microsoft, η Amazon, η Google, η Pfizer αποδεικνύουν πως η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός εργάζονται για το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενιών.»

«Για να πάνε μπροστά τη χώρα, κερδίζοντας το χρόνο που χάσαμε από τις επιζήμιες πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν σκοπεύουμε να βγούμε στο δρόμο και να παραστήσουμε τους σωτήρες.»

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο αληθινά προοδευτικό κόμμα, το κόμμα που εκφράζει όλους τους πολίτες και το μόνο κόμμα που μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά χωρίς να αφήσει κανένα πολίτη πίσω. Λάθη έχουν γίνει στο παρελθόν.
Εγώ θέλω να ζητήσω από τους ανθρώπους της γενιάς μου, να μας κρίνουν από όσα είπαμε ότι θα κάνουμε αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας και όσα κάναμε. Να δουν και να κρίνουν τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που παρά τις εξωγενείς κρίσεις κατάφερε να πάει τη χώρα σε ένα νέο επίπεδο.»

Ποια είναι η πολιτική σου επιδίωξη για το μέλλον;

«Μόλις πριν επτά μήνες, ο Πρωθυπουργός με πρότεινε για μια σπουδαία θέση και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, με εξέλεξαν στο αξίωμα του Γραμματέα. Οι φιλοδοξίες και τα όνειρα είναι μέρος της ενασχόλησης με την πολιτική. Πριν πέντε χρόνια δεν θα μπορούσα να φανταστώ το που θα βρισκόμουν σήμερα.»

«Η επιδίωξή μου όμως, δεν αφορά το μέλλον, αλλά το παρόν.»

«Θέλω η δική μου κίνηση ανανέωσης να αποτελέσει έναυσμα και να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Να δούμε και άλλους ανθρώπους να συμμετέχουν, κάτι που ήδη ξεκινήσει, τόσο στις Γραμματείες του κόμματος, όσο και στην Πολιτική Επιτροπή και αργότερα στα ψηφοδέλτιά μας για να έχουμε ουσιαστική ανανέωση και όχι μόνο στην ηλικία.»

«Θέλω να μπορέσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του προέδρου μας αλλά και των μελών του κόμματος. Θέλω να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις που έρχονται, μαζί με νέους ανθρώπους με καινούρια νοοτροπία και με σκληρή δουλειά, να φτάσουμε σε ακόμα μεγαλύτερες νίκες, όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά, κυρίως, για τη χώρα.»

Θέλω να κλείσεις την συνέντευξη με όποιο μήνυμα θέλεις εσύ!

«Μιλάμε πολύ για τους νέους και συνήθως τους παρουσιάζουμε σαν να μην θέλουν να έχουν καμία σχέση με την πολιτική. Δεν είναι αλήθεια. Οι νέοι ασχολούνται με την πολιτική, ξέρουν τι συμβαίνει κι εγώ θα ήθελα να καταφέρουμε να τους φέρουμε ακόμα πιο κοντά στην πολιτική.»

«Να έχουμε μαζί μας γυναίκες και άνδρες με φρέσκες ιδέες που να μπορέσουν να δώσουν μια ουσιαστική πνοή ανανέωσης στην πολιτική σκηνή και ώθηση για τη διαμόρφωση σύγχρονων πολιτικών για τους νέους, από τους νέους.»

«Ανθρώπους της αγοράς, ανθρώπους -όπως είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- που αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς. Γιατί μόνο μαζί με αυτούς θα λύσουμε τα προβλήματα της νέας γενιάς, μόνο μαζί τους θα πάμε μπροστά.»

Ευχαριστούμε θερμά τον Παύλο Μαρινάκη για την εξαιρετική συνέντευξη στο Hernews.

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ξανθούλα Τζερεφού: Περπάτησε στο catwalk του Βασίλη Ζούλια φορώντας αισθητήρα γλυκόζης

HerNewskl

Αλέξανδρος Γκιννής: «Από μικρός ήθελα να αγωνίζομαι για την Ελλάδα»

Her News

Έλλη Στάη: Έδωσα μάχη με την κατάθλιψη, πήρα αντικαταθλιπτικά

Her News b