HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ και μακροχρόνια σχέση: Πως να ανάψεις και πάλι τη φλόγα

Πώς πρέπει να είναι το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση; Εάν η σεξουαλική σου ζωή αντιμετωπίζει κάποια ζητήματα μέσα στη μακροχρόνια σχέση σου, είναι κάτι που λύνεται με καλή διάθεση και υπομονή!

Ίσως το σεξ να έχει μειωθεί στη σχέση σου, ή ίσως το σεξ είναι απλά μονότονο, άβολο ή υποχρεωτικό αντί για απολαυστικό. Ας δούμε αναλυτικά κάποια γεγονότα που αφορούν το σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις και πώς να ανάψεις και πάλι τη φλόγα

Το σεξ  βελτιώνει τις σχέσεις, αλλά το πόσο σημαντικό είναι εξαρτάται από το κάθε ζευγάρι.

Πολλές ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει μια ισχυρή σχέση μεταξύ μιας καλής σεξουαλικής ζωής και μιας ευτυχισμένης συνολικής σχέσης:

Η σεξουαλική ικανοποίηση συμβάλλει στη γενικότερη ικανοποίηση μέσω της σχέσης. Πολλές φορές το σεξ μπορεί να είναι αρκετό για να παραβλεθούν τα προβλήματα επικοινωνίας σε μια σχέση, ακόμα κι αν αυτή είναι μακροχρόνια.

Επιπλέον, το να κάνεις λιγότερο σεξ από ό,τι θα ήθελες να κάνεις μπορεί να κάνει τη σχέση σου λιγότερο σταθερή και να αυξήσει την πιθανότητα χωρισμού.

Το πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε οποιαδήποτε σχέση και ποια συχνότητα θεωρείται ικανοποιητική, εξαρτάται πραγματικά από το ζευγάρι. Μερικοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται τόσο για το σεξ και δεν το χρειάζονται ιδιαίτερα για να έχουν μια ευτυχισμένη σχέση. Αυτό που είναι σημαντικό είναι εσυ και ο σύντροφός σου να μπορείτε να μιλήσετε για το τι θέλει ο καθένας από τη σεξουαλική του ζωή, να αναγνωρίσετε τυχόν αποκλίσεις και να βρείτε τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται οι ανάγκες και των δύο.

Το σεξ συνήθως ελαττώνεται στις μακροχρόνιες σχέσεις

Η αρχή μιας σχέσης τείνει να περιλαμβάνει πολλή σεξουαλική ενέργεια, επειδή είναι καινούργια και εξερευνάτε τη φυσική οικειότητα με κάποιον για πρώτη φορά.
Η έξαρση των χημικών που συνδέονται με την καλή αίσθηση που βιώνουμε όταν ερωτευόμαστε, εξηγούν γιατί συχνά υπάρχει πολύ σεξ στις αρχές της σχέσης. Καθώς αυτά τα πράγματα μειώνονται, τα ζευγάρια κάνουν και λιγότερο σεξ.

Είναι νορμάλ οι άνθρωποι να μην έχουν όρεξη για σεξ κάποιες φορές.

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων για το σεξ έρχεται και φεύγει σε φάσεις ανάλογα με διάφορους παράγοντες.
Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • επίπεδα άγχους
  • η έλλειψη ύπνου
    ορμονικές διακυμάνσεις
  • παρενέργειες φαρμάκων
    προβλήματα ψυχικής υγείας
  • εικόνα σώματος
  • ζητήματα σχέσεων
  • αλλαγές στη ζωή (μια νέα δουλειά, ένα νέο μωρό, κλπ.)

Είναι φυσιολογικό να μην έχεις όρεξη για σεξ μέσα σε μια σχέση.

 

Η χαμηλότερη σεξουαλική επιθυμία μπορεί μερικές φορές να σχετίζεται με ουσιαστικά ζητήματα σχέσεων.

Το καλό σεξ σημαίνει συνήθως μια πιο ευτυχισμένη σχέση, αλλά ισχύει και το αντίστροφο. Στην περίπτωση που το ζευγάρι έχει πολλά προβλήματα επικοινωνίας μέσα στη σχέση ή  οποιοδήποτε άλλο τύπο προβλημάτων, τότε υπάρχει η πιθανότητα να επηρεάζεται και το σεξ.

Εάν ένας ή και οι δύο σύντροφοι δεν ενδιαφέρονται για το σεξ, είναι πιθανό να υπάρχουν υποκείμενα προβλήματα σχέσης, που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Για να καταλάβεις τι συμβαίνει, θα πρέπει να ανοίξεις τη συζήτηση για το πώς αισθάνεστε και οι δύο για την κατάσταση της σχέσης σας.

Όταν υπάρχει καλή σχέση, έρχεται και το καλό σεξ.

 

Σεξ: 10 συνήθειες που «σκοτώνουν» τη λίμπιντο και πως να τις αποφύγεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το σεξ είναι σημαντικό για έναν ευτυχισμένο γάμο

Her News

Σεξ: Πόσες θερμίδες καίμε;

Her News b

Σεξ μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πώς θα είναι εξίσου απολαυστικό ακόμη κι αν έχετε παραφάει

Her News