HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες- Κίνδυνος πυρκαγιάς από τους κεραυνούς

Μετά τον… ανυπόφορο καύσωνα, έρχονται οι μπόρες, που σε πολλές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από κεραυνούς, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι για πρόκληση πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, «μετά την έντονη ζέστη των τελευταίων ημερών φαίνεται πως θα ακολουθήσει έντονη αστάθεια την Πέμπτη με μπουρίνια και επικίνδυνες καταιγίδες να έρχονται σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας φαινόμενα που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλάζι και έντονους κεραυνούς που μπορεί να προκαλέσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου θα απασχολήσει αυτή η διαταραχή θα είναι η Ηπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, τμήματα της δυτικής – κεντρικής Στερεάς, το εσωτερικό της Πελοποννήσου με έμφαση ορεινούς και ημιορεινούς όγκους, τμήματα της Θράκης και του βόρειου κυρίως βορειοδυτικού Αιγαίου».

κεραυνοι

Παράλληλα προειδοποιεί για δυνατούς βοριάδες, σημειώνοντας πως: «Η έλευση αυτής της διαταραχής, θα προκαλέσει έντονη διαφορά πίεσης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των βοριάδων μέσα στη νύχτα της Πέμπτης στις αυτές περιοχές. Έτσι λοιπόν προς την περιοχή των Κυκλάδων, του ανατολικού – νότιου Αιγαίου, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής – νότιας Πελοποννήσου θα δούμε εντάσεις του βοριά κοντά στα 8 μποφόρ, εξέλιξη που με τη σειρά της θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς».

Ορατός ο κίνδυνος πυρκαγιών

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εμπορικό Ναυτικό: Μυστήριο με τον θάνατο της 20χρονης δοκίμου – Το χρονικό της τραγωδίας

HerNews ka

Γιάννης Οικονόμου: Επιπλέον 268 μονάδες στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

Her News

Απόκριες 2023: Πότε ανοίγει το Τριώδιο – Πότε πέφτει Τσικνοπέμπτη & Καθαρά Δευτέρα

Her News