HerNews.gr
Ελλάδα

Πανελλήνιες 2022: Αντίστροφη μέτρηση για τις βάσεις – Ανακοινώνονται έως την Παρασκευή

Πανελλήνιες 2022: Στην αποκάλυψη πως φέτος οι βάσεις στις Πανελλαδικές θα ανακοινωθούν έναν μήνα νωρίτερα προχώρησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, η κυρία Κεραμέως είπε πως καταβλήθηκε προσπάθεια προκειμένου οι βάσεις να ανακοινωθούν έως τέλος της εβδομάδας. Αυτό, είπε, θα επιτρέψει στις οικογένειες και τους υποψήφιους φοιτητές να κάνουν καλύτερα τον προγραμματισμό τους για τη νέα χρονιά.

Τόνισε παράλληλα, ότι θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ.

Πού θα κυμανθούν οι βάσεις

Μεγάλος αριθμός γραπτών με βαθμούς κάτω από τη βάση καταγράφονται στις βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας . Οι χαμηλές βαθμολογίες σε συνδυασμό με τους συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αναμένεται να προκαλέσουν πτώση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια στη συντριπτική πλειονότητα των σχολών.

Στο μάθημα της Έκθεσης το 17,13% των υποψηφίων έλαβε κάτω από τη βάση (20,37% πέρυσι).

Στο 1o πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών, περίπου οι μισοί υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση στα λατινικά (ποσοστό 45,13), δηλαδή επιδόσεις χειρότερες από τις αντίστοιχες περσινές στην κοινωνιολογία. Στο μάθημα των λατινικών 10-20 έγραψε το 54,87%, εκ των οποίων το 17,96% 18 με 20, δηλαδή αρίστευσε. Ποσοστό 47,9 «έπεσε» κάτω από τη βάση στην Ιστορία (51,19% πέρυσι) ενώ 18 με 20 έγραψε το 15,56% (13,65% πέρυσι). Το 37,2% στα Αρχαία Ελληνικά (45,26% το 2021) έπεσε κάτω από τη βάση ενώ βαθμολογία από 18 έως 20 συγκέντρωσε το 2,27% των υποψηφίων (3,83%).

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κρήτη: 14χρονη κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε από τους γονείς της

Her News

Γιάννης Ιωαννίδης: Λαϊκό προσκύνημα στο Αλεξάνδρειο – Στη Θέρμη η κηδεία του

HerNews ka

Θεσσαλονίκη: Ομάδα ανηλίκων εκβίαζε και έκλεβε παιδιά

Her News