HerNews.gr
Συνταγές

Ελαφριά, κρύα πιάτα για τις ημέρες του καύσωνα

kalokairino fagito

Η αναζήτηση του σωστού φαγητού για μεσημεριανό ή βραδινό, δυσκολεύει τις ημέρες του καλοκαιριού. Δεν μπορούμε εύκολα ν’ αποφασίσουμε μιας και δεν θέλουμε κάτι βαρύ που θα μας φουσκώσει. Η καλύτερη επιλογή λοιπόν, είναι τα ελαφριά, κρύα πιάτα για τις ημέρες του καύσωνα.

Το ιδιαίτερο με αυτά τα κρύα πιάτα είναι ότι δεν χρειάζεται να ζεσταινόμαστε ούτε κατά τη διαδικασία δημιουργίας τους, μιας και γίνονται εύκολα και γρήγορα και από το προηγούμενο κιόλας βράδυ.

Ας τα δούμε λοιπόν

Τονοσαλάτα με αβοκάντο

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 3 κονσέρβες τόνου σε λάδι, στραγγισμένες
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • 2 μεγάλα αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλυτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2. κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το αγγούρι, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τον τόνο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

τονοσαλατα

Πίτες με αγγούρι και κοτόπουλο

Υλικά (για 6 άτομα)

  • Δύο φλυτζάνια ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
  • Ενα μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Δύο κ.σ. ελιές ψιλοκομμένες
  • Μία κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • Μία ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • Μισό φλυτζ, τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 1/4 φλυτζ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 12 μικρές, στρογγυλές πίτες, κομμένες στη μέση
  • 1/2 φλυτζ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/4 φλυτζ. μαγιονέζα
  • Μισή κ.γ. σκόνη κάρι
  • Μισή κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. worcestershire sauce

Παρασκευή

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τα πρώτα 7 υλικά. Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το κάρι, την worcestershire sauce, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μίγμα στο μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε την κάθε πίτα με περίπου 1/2 φλυτζάνι μίγμα.

πιτες με κοτοπουλο

Γκασπάτσο

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • Μισό αγγούρι ψιλοκομμένο
  • Μία κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλυτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • Μία μεγάλη καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
  • Δύο σκελίδες σκόρδο, λειωμένες
  • Μία κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • Λίγη ξερή ρίγανη
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Μισό κιλό ντοματίνια
  • 1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από ένα λάιμ
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 1 κ.γ. Worcestershire sauce
  • 2 κ.γ. φρέσκος βασιλικός κομμένος σε λωρίδες.

Παρασκευή

Βάζουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το αλάτι, το κύμινο, την ρίγανη, το καγιέν και το μαύρο πιπέρι.

Βάζουμε τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ, το ξύδι και την Worcestershire sauce στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στο μίγμα ντομάτας και αγγουριού. Ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το 1/3 του μίγματος στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μίγμα μας, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

Σερβίρουμε με αλατοπίπερο και φρέσκο βασιλικό.

gazpacho

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χειμωνιάτικη υγιεινή σαλάτα με κολοκύθα και κοτόπουλο

Her News

Bar Πίτσα: Νόστιμη, υγιεινή και ελαφριά

Her News

Απολαυστική συνταγή για Κις Λορέν: Η απλότητα της Γαλλικής γαστρονομίας στο σπίτι σας

HerNews ka